April 30, 2018

TRAVELER'S NOTEBOOK BLUE EDITION 2018

Assalamualaikum,


Bagi you all yang ikut dan singgah blog Msred rasanya tahu hobi Msred adalah menulis, art journaling dan scrapbooking. Suka sangat stationery, kawaii stickers dan washi tape. Msred journal dalam Traveler's Notebook Msred jenama keluaran Traveler's Company, stationery store yang popular di Jepun. Journal ini cover dia diperbuat dari genuine leather. 

Setakat minggu lepas ada 3 journal cover dalam koleksi. Seperti dalam gambar di bawah, satu warna Brown saiz regular (yang panjang tu) dan dua saiz passport warna Brown dan Camel. 





Last week, bertambah koleksi Msred dengan keluaran terbaru Traveler's Company, warna Blue. Release bulan March dan sampai Malaysia April. Msred beli kat Cziplee, Bangsar.



















Leather dia lembut sangat Msred kejap-kejap raba-raba, bau wangi sampai Msred kejap-kejap bau kejap-kejap bau. Perasaan masa buka parcel tu tak terucap. Mungkin sama perasaan terujanya pencinta berlian bila buka kotak berisi cincin atau subang berlian. Happy sangat. 




Selain leather journal cover ni, ter beli juga washi tape 8 roll jenama MT. Msred suka MT washi tape ni sebab design dia selalunya ceria dan cute. Lagi pun MT washi ni boleh kata antara yang murah dikalangan washi yang popular. Seronok dapat washi baru. Dia macam addiction, tak boleh berhenti beli walaupun Kat rumah ada banyak lagi washi roll yang tak habis. So, Msred ada jual washi kat Carousell. Nak destash supaya dapat beli baru sebab tempat simpan washi dah penuh takde tempat nak simpan washi yang baru. Cari je profile izazatul kat carousell. 




Bawah ni video unboxing stationery haul Msred kat Cziplee minggu lepas. Jangan lupa subscribe YouTube Channel Msred yea. Thanks sisters. Brothers ada ke? Hehee....









8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik

Sally Samsaiman said...

Ya Allah...gagah sangat ni kak...Sally ade planner je..kalau nak g travel baru la beli diary lain..tu pun kalau ingat

HeNRieTTa JoSe said...

cantiknya kaler biru....rietta suka biru.....

Hans Hanis said...

wah
ada macam2 jenis rupanya

fiza linolie said...

Addicted pulak baca pasal alatan journal mrsred sebab fiza pun dah jadi macam anak-anak jugak sekarang ni. Suka beli alatan tulis. Haha... Good job mrsred.

Shahida Dzulkafli said...

Cantiknya.. Washi tape tu anak-anak sha suka beli dan buat tampal-tampal kat umah nie.. Memang cantik-cantik corak dia..

Kak Mahh said...

Bagus juga buku catatan begitu. Akak guna buku biasa saya untuk catat jurnal travel.

Del Asyraf said...

macam best jer notebook ni. comel jer, sesuai nak baik mana-manakan

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE