April 23, 2018

MY MORNING VIEW

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 30 punya topic, My morning view.


http://www.ebaumsworld.com/pictures/photos-that-will-satisfy-
your-inner-perfectionist/85176042/?image=85176047


Setiap hari rutin Msred lebih kurang sama saja. Kalau hari sekolah, bangun pagi mandi, solat, ngaji, kejut anak-anak, prepare simple breakfast, breakfast, hantar suami dan anak-anak depan pintu, salam, cakap babai, tutup pintu rumah, layan baby Cik Nen pulak sampai dia tidur balik. Time ni cepat-cepat buat kerja rumah, prepare nak masak makan tengahari. Then kalau ada masa barulah dapat buat journal atau scrapbook. 

Gitulah keadaannya setiap pagi. Bangun pagi je terus bayangkan 'to do list' dalam kepala ikut turutan. Terus cergas takde masa nak bangun dengan tenang, lepak dulu atas katil 5 or 10 minit, termenung dalam bilik air, bersolek depan cermin lama-lama. By the time anak-anak dan suami keluar, dah penat. Hahaa... cepat sangat penat sekarang ni. Tanda penuaan makin ketara. Gitulah. Alangkah bestnya kalau dapat bangun pagi tapi pantai tengok matahari naik sambil minum kopi di beranda. Kalaulah....


2 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

kjap je dah 30 hr kan....

Shahida Dzulkafli said...

Celik je mata, dah terbayang macam-macam nak buatkan msred..
Sha pun sama cam msred.. Cepat je penat sekarang nie.. Kikiki..

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE