March 28, 2018

IT'S TOO QUITE

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 20 punya topic, It's too quite.



It's too quite


source http://theeverygirl.com/2018-bucket-list/



Routine harian Msred agak berubah mulai hari ini sebab husband tukar kerja dari kerja duduk pejabat 7-5 kepada kerja di luar pejabat dimana waktu dia keluar dan balik kerja dah barulah. Tak ada jadual tetap. 

Sebelum ni, waktu pagi lepas anak-anak dah pergi sekolah, Cik Nen tidur tinggal Msred sorang rasa sunyi. Bila the boys (3 orang anak lelaki Msred) ada rumah, pening dengar pening tengok. Tak boleh duduk diam. Ada je perangainya. Msred ashik suruh dia orang duduk diam-diam kalau boleh gerak pon tak boleh. Nanti ada je nakalnya. Masalahnya bila dia orang takde pergi sekolah ke tidur rumah atok ke, rasa sunyi pulak. Ashik tertanya-tanya bila lah dia orang nak balik. Bila nak balik. Bila dah balik gaduh manja balik. Lol!!!

Untuk isi masa sunyi tu Msred selalu tulis journal, art journal atau membaca. Kalau tak, memang bosan dan sunyi sorang-sorang. Tak biasa sunyi-sunyi ni.





4 comments:

fiza linolie said...

Kan... Bila anak-anak takde sunyi pulak. Bila dorang ada... Asyik nak gaduh je. Haha.

Farrah MF said...

Boleh mati akal dibuatnya kan kalau dah sunyi sangat :)

HeNRieTTa JoSe said...

suka art journal....suka sunyi juga....hehehe....

dear anies said...

bagaimana nnt agaknya kan bla mereka dah besar nnt? mungkin lg bertambah kesunyian tu... rs nyer semua parents akan rs mcm tu...

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE