March 06, 2018

31 DAYS JOURNAL PROMPTS DAY 6 : MOM FRIENDS

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 6 punya topic  Mom Friends.


Mom Friends
source: https://www.tmassphotography.com/



Saya ni SAHM. Berhenti kerja hujung  tahun 2016 lepas confirm pregnant Cik Nen. Belum plan nak cari kerja semula tapi adalah terfikir-fikir nak cari kerja sebab dah mula rasa otak dah lemau kurang digunakan. So, my time mostly at home uruskan rumah, keluarga. My me-time pun biasanya kat rumah waktu pagi lepas budak pergi sekolah Dan Cik Nen tidur. 


So, buat masa ni kawan Msred anak-anak dan bapa anak je. Lain-lain kawan online yang selalu berborak kat Instagram. Kawan-kawan offline, kawan sekolah atau tempat kerja lama pun bertegur sapa kat Instagram dan Facebook je. Ada jumpa tapi jarang sangat. Masing-masing sibuk susah nak cari time nak jumpa. Dapat jumpa pun sekejap-sekejap je. Jadilah.

Kadang-kadang rindu nak lepak dengan kawan-kawan macam masa belum kawin belum ada commitment. Tapi nasib baik sedar diri status berkahwin anak empat. Lepak sekali sekala bolehlah. Itu pun kadang-kadang bawak anak. Syukur ada kawan yang sudi berteman dengan Msred.




3 comments:

dear anies said...

mcm kak ipar... dia da benti keje. setiap bln dia akn berkumpul dgn kwn2...bergilir2...bln ni kt rumah dia...bln dpn kt rumah member lain...tiap2 bln buat melainkn ada hal yg xdpt dielakkan

adianiez AIDA said...

time aida bekerja, di ofis la dgn ofismates.
now belajar, tak le lepak kat Uni.
abis kelas terus balik.
but amik la few days utk lepak dgn ofismates kat melaka ni.
hu ha hu ha ramai2.
gossips :)
tapi kurang masa nak bersama frens, msred.
more to anak2 dan rumahtangga.

Azah Rahaman said...

takpe, nanti ciknen dah besar, boleh la cari kerja balik kan :DD duduk dengan family pun adalah pekerjaan. hiks

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE