January 10, 2018

KESIAN DIA KESIAN SAYA


Assalamualaikum,

Minggu kedua untuk tahun 2018. Ada tak yang masih tersalah tulis date 2017? Msred takde tersalah tulis ok.



Minggu lepas, ada satu malam ni Msred on the way balik rumah. Dalam pukul 10 pm camtu. Terserempak dengan accident baru jadi. Dalam hujan renyai. Nampak motor tersadai tepi jalan. Then nampak ada perempuan bertudung terduduk atas Jalan. Allahuakbar. Dah ada dua tiga kereta berhenti tolong. Kesian dia mungkin penat baru balik kerja accident pulak. Semuga Allah melindungi dia dan segeralah sembuh kalau ada apa-apa kecederaan.

Msred tak berhenti tolong. Waktu tu day malam dan hujan. Cik Neen pulak demam. Waktu tu dah 4 hari Cik Neen demam on off. Nak balik cepat dia dah tak larat dan meragam je. Hari Ahad semalam baru dia betul-betul sihat. Seminggu dia demam. Nampak turun berat badan dia. Dah lah Cik Neen memang ringan tak berapa berat. Lagilah bertambah ringan.


Bila tengok dia terbaring tak larat nak main nak senyum pun tak larat, sayu je hati. Selalu tengok dia aktif tiba-tiba lembik je. Kadang-kadang rasa bila tengok orang yang kita sayang sakit, lagi seksa dari kita sendiri yang sakit.


5 comments:

Ann Ishak said...

alhamdulillah, sihat dah cik neen :D

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg rabu

Normi Nieza said...

moga cpat siht..

HeNRieTTa JoSe said...

yang last tu btul....smpai hati tgk bby skit.....moga yang kemalangan itu segera sembuh...

Fatin Shahrizam said...

ada jugakla tersilap tulis tahun tuee hahaa dan terbiasaa. Semoga sentiasa diberi kesihatan yang baikk. Aminnn

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE