May 08, 2018

QURAN JOURNAL SEMPENA RAMADAN

Assalamualaikum,

Msred terjumpa Quran journal challenge ni di Instagram da decided nak cuba buat. Journal ayat-ayat yang berkaitan al Quran. Ini list ayat-ayatnya. Challenge ni start 1 May haritu. 



Msred journal dalam Traveler's Notebook Msred yang Msred selalu bawa ke mana pun. Senang nak buat bila sempat dan senang nak baca. Msred cuma tuliskan maksud ayat dan sedikit nota berkenaan ayat tersebut. Msred tak tulis bahasa Arab takut tak mampu nak jaga notebook ni sebab kadang-kadang beg tangan letak Kat bawah je. You all pun join lah. Tulis biasa-biasa je pun takpe. InsyaAllah sama-sama kita cari ilmu. 

Surah al Baqarah, 185

 Surah Ibrahim, 13

Surah al Waqia. 77-80

 Surah al Baqarah, 23

Surah Yunus, 38

Surah Hud,13


Nak tengok tak apa Msred buat dengan gambar-gambar Msred? Jom tengok video baru kat Channel Youtube Msred. Thanks yea and enjoy!!


3 comments:

Normi Nieza said...

good planning..:)

Lea Azleeya said...

cantiknye tulis planner.. Kemas jerk..

Shahida Dzulkafli said...

Perkongsian yang menarik Ms red..

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE