May 28, 2018

MY LIST OF SELF CARE

Assalamualaikum,

Baru Ramadan 12 Msred dah rasa penat dan mengantuk. Kadang-kadang bila ngantuk tu melampau sampai tak daya nak buka mata macam makan ubat tidur je. Msred memang jenis kuat tidur malam, so kalau tak cukup tidur malam start la tersenguk-senguk je kepala start lah cranky dia mengalahkan budak kecik. Tapi kenalah bertabah, Ramadan bukan selalu, bukan lama. 

Msred list down antara aktiviti favourite Msred untuk stay happy and rejuvenate. Hehee... bila happy takdelah nampak stress. Nanti nampak tua. 


https://8-images.blogspot.my/2018/03/
quotes-there-are-two-times-when-you.html


  1. Minum hot chocolate atas katil atau kerusi rehat sambil baca buku novel.
  2. Tulis journal atau scribble je apa-apa. 
  3. Binge watch Runningman atau apa-apa Kdrama atau Japanese movie. 
  4. Pakai mask waktu siang. 
  5. Decorate journal atau planner dengan sticker atau washi tape. 
  6. Masukkan apa-apa yang Msred berkenan dalam online shopping cart. Tak semestinya beli. Hehee....
  7. Tukar setting meja.
  8. Tukar handphone punya wallpaper. 
  9. Wassap husband kacau dia kat office. 
  10. Beli baju atau toys Cik Nen [anak perempuan Msred yang last], online.
  11. Spontaneous road trip. Ini berangan je lah. Tak pernah dapat spontaneous. Semuanya properly plan sebab ada anak-anak yang nak diuruskan. Tak boleh nak tiba-tiba je nak gi bercuti.


Agaknya, list you all's berapa panjang yea? 

2 comments:

Ann Ishak said...

saya takde list langsung huhuhu :S

HeNRieTTa JoSe said...

minum hot choc tu menarik....rietta suka choc juga...

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE