April 02, 2018

IS IT BEDTIME YET

Assalamualaikum,



Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 22 punya topic, Is it bed time yet.



source http://www.insomniatips.info/the-most-frequent-insomnia-causes/



Msred mama kepada 3 orang anak lelaki umur 12 tahun, 9 tahun dan 8 tahun, dan sorang anak perempuan 11 bulan. Msred tak tahulah mama lain tapi Msred penat sangat menguruskan keluarga. I am not gonna lie, memang penat. Lebih-lebih lagi surirumah sepenuh masa. Kerja physical tu boleh kata non stop. Masa Msred boleh duduk-duduk rehat tu terhad. Bukan takde langsung, tapi terhad. 

Bila pagi baru bangun tidur tu boleh tahan lagi, bateri baru charged. Penuh lagi. Laju je buat kerja. Bila dah petang mula pancit dah. Bateri tinggal kurang dari half. Kerja tetap kerja, sambung shift malam pulak. Husband day balik, so kena prepare dinner dan keperluan sekolah untuk besok. Kadang-kadang tengok TV bila semua kerja dah settle, boleh ternganga terlelap. Ashik tanya bila boleh rehat ni, bila boleh tidur ni? Dah lah Msred jenis tidur awal. Nak tengok TV pun malas Rasa nak terus tidur. Tapi kenalah teman kalau husband nak tengok TV. Bertabahlah. Kalau takleh tahan memang tidur dulu lah jawabnya. Itu pun kadang-kadang dah nak tidur ni tiba-tiba teringat ada benda tak buat lagi. Kadang-kadang bangun buat jugak kadang-kadang, lantaklah. Kalau benda tu tak penting. Kalau dah pukul 10 ke 11 malam, tidur tu lagi penting. So, bye bye, see you tomorrow.


Video cute yang baru untuk korang. Thank youi for watching and subscribing!!


1 comment:

HeNRieTTa JoSe said...

biasanya pmpn mmg mcm tu kan, walau dah nk tdo, teringat kerja xsettle, akan bngun semula dan siapkan kerja....

SALE BAJU RAYA

Assalamualaikum, Lagi sehari dua Ramadan akan datang semula. Lama dah kita tunggu. Kebanyakan kita tahu kebaikan dan manfaat bulan Ramada...

ALL TIME FAVOURITE