March 27, 2018

WHERE IS THE COFFEE

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 19 punya topic, Where's the coffee.

Where's the coffee


source http://ultimatecoffeecup.com/coffee-time
/fantastic-coffee-advice-can-start-using-today/


I am addicted to coffee. Dah tahap kronik. Selalu beli instant coffee, guna 2 sachet dalam 1 mug. Officemate pun risau tengok Msred Kat office sehari 3 hingga 4 kali minum strong coffee. Msred tahu bahayanya tapi selalu ignore. Msred memang suka coffee dan Msred perlukan coffee untuk function kat office. Kalau tak ngantuk je. 

Tapi tu dulu, waktu kerja. Msred dah lama berhenti ambil coffee. Malah Msred dah tak minum caffeine, air sejuk. Dah panting, tak boleh minum dah. Kalau ngantuk tidur je sekejap. Kalau tak, tahan je. Mula-mula berhenti memang struggle. Susah nak adapt. Lama juga berhenti baru ok. Sekarang ni, I don't need coffee anymore. Sesekali rindu nak minum, bila terbau aroma coffee yang menusuk hiding. Tapi tak boleh minum, bau sajalah. 

Sekarang ni, kalau penat jadi mama, Msred tak cari coffee dah. Cari time dan cara nak rehat dan relax waktu siang. Satu hari dapat chill setengah jam pun dah cukup, Alhamdulillah. Bila tidur malam memang pengsan. Cik Nen (my 11 month baby) belum tidur, Msred dah pengsan dulu. Nasib baik Husband ada tolong jaga Cik Nen sampai dia tidur. 

So coffee, you can go away now. I will miss you of course. 




Gorgeous!! Jemput tengok video baru Msred. Jangan lupa subscribe k. Thank you so much!!











4 comments:

fiza linolie said...

Fiza pulak still minum kopi. Tapi dalam proses cuba elak kopi dan lebihkan air kosong. Moga Fiza jugak seperti mrsred... boleh elak kopi walaupun dulunya memang penggemar kopi.

Shahida Dzulkafli said...

Sha pun dah stop minum 3in1 tapi still minum nescafe sekali sehari.. Air masak memang minum banyak.. Setuju sangat dengan msred.. nak berhenti tu bukan mudah.. struggle gila..

Azah Rahaman said...

azah xleh minum kopi. waktu study dulu minum kopi terus sampai ke pagi tak tidur. esoknya haa mata dah macam panda. haha

dear anies said...

sy pn sm jg... zaman belajar dulu time exam wajib ada nescafe tin tu...tiap2 hari. kalau exam 2 mggu maknanya 14 tin nescafe...tujuannya nk stayed up... skrg dah x mcm dulu...suka gak kopi tp mungkin consumed sbln sekali kot bla tekak dah teringin sgt hahaha

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE