March 29, 2018

JUST FOR MOM

Assalamualaikum,
Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 21 punya topic, Just for mom.



pinterest


Hari ini, pagi lagi Iffan (anak lelaki pertama, 12 tahun) dah moody. Minggu ni tiap-tiap petang dia ada latihan bola kat sekolah. So dia penat sikit. Petang semalam ada game dari 2.30 petang. Bangun pagi dah moody siap kata nak ponteng sekolah sebab nak tidur. Sabar je lah. Kalau ikutkan hati nak je marah dia main bola. Nak je suruh dia berhenti main bola kalau tak larat. Tapi sabar je. 

Msred tak nak dia ingat Msred tak support apa dia buat. Msred tak nak dia sangka Msred pentingkan diri Msred ashik nak ikut plan Msred je. So, kenalah lembutkan suara pujuk dia. Payah juga nak pujuk anak bujang sorang ni. Msred nak anak-anak Msred percaya yang Msred akan support dia orang buat apa saja selagi benda tu tak salah dan melanggar hukum Allah. Supaya walau apa dia orang nak buat, dia orang tak rasa takut atau rasa tak best nak beritahu Msred. Supaya tak ada rahsia. InsyaAllah, senang nak pantau aktiviti dia orang. Ini tips Msred nak share dengan mak-mak semua. To raise a kids in todays world is a big challenge, sometimes it's scary. Semuga Allah permudahkan. Amin.

Lastly, semalam Msred upload video baru do YouTube. Nanti tengok dan subscribe ok. Terima kasih.










3 comments:

dear anies said...

saidina ali pernah beritahu, didiklah anak2 kamu seiring dgn zamannya... jd langkah yg sis amik ni memang bertepatan... support mereka selagi x bercanggah dgn agama

HeNRieTTa JoSe said...

kan....anak anak minat sukan....kita kena support....

FHA Selemak Santan said...

Anak-anak saman sekarang tak sama macam zaman sebelum. banyak cabaran nya

SALE BAJU RAYA

Assalamualaikum, Lagi sehari dua Ramadan akan datang semula. Lama dah kita tunggu. Kebanyakan kita tahu kebaikan dan manfaat bulan Ramada...

ALL TIME FAVOURITE