March 12, 2018

31 DAYS JOURNAL PROMPTS DAY 9 : PARENTING GOALS

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 9 punya topic, Parenting Goals  .



Parenting Goals

SOURCE : https://www.pinterest.com/source/jeeget.blogspot.com/






Tak ada yang lebih penting bagi Msred selain dapat mendidik anak-anak Msred agar jadi hamba Allah yang beriman dan berilmu, ilmu yang bermanfaat untuk dunia dan akhirat. Semuga Allah memberikan ilham supaya Msred dapat mendidik anak-anak jadi orang yang taat pada Allah dan berilmu, supaya dapat berbakti untuk agama. Kalau dia orang pandai ilmu dunia, dapatlah merdeka berusaha cari duit lebih. Nanti dengan duit yang Allah rezekikan tu dapatlah dia orang bersedekah, wakaf, membina Islam, memajukan orang-orang Islam, insyaAllah. Dengan ilmu akhirat, dapatlah dia orang pastikan apa sahaja yang mereka lakukan, tetap dijalan Allah, dengan niat ke Sana Allah semata-mata InsyaAllah. 

Bukan  senang nak capai dalam zaman semua manusia mengejar dunia ni. Zaman manusia cintakan dunia melampau-lampau. Maka kita kenalah sentiasa minta perlindungan dari Allah dari fitnah dunia. Dan kita kena selalu minta tolong daripada Allah supaya menunjukan  jalan mendidik anak-anak supaya taat pada Allah, dan semuga dipermudahkan insyaAllah. Jangan lupa berdoa, setiap masa. 

Tak salah nak kaya, tapi biarlah kerana Allah. 





5 comments:

MiYOKO SuKi said...

InsyAllah..semoga dipermudahkan mendidik anak2. :)

Mimi Azirah said...

Betul.kita sebagai ibu tak ada lain kita nak kan melainkan anak yg kita kandung kita berikan mereka didikan sempurna ilmu dunia akhirat

Hans said...

In Sha Allah
semoga segalanya dipermudahkan dalam mendidik anak2
:)

dear anies said...

betul tu... lg pun ini amanah Allah... kalau gagal kita mendidiknya maka gagal jg peranan kita mendukung amanah-Nya

Azah Rahaman said...

harapan ibu bapa mestilah nak yang terbaik buat anaknya kan :)

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE