March 07, 2018

31 DAYS JOURNAL PROMPTS DAY 7 : MOM WINS

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 7 punya topic  Mom Wins.



Mom Wins


source : https://www.pinterest.com/source/whisper.sh/



Mom seldom win. At least I am. Hard to win when it come to the kids. Bila Msred marah, either dia orang buat muka kesian atau muka sedih merajuk, they win. Bila Msred tak kasi dia orang main gadget dia orang akan picit belakang Msred yang selalu sakit-sakit ni maklumlan dah tua, dia orang akan dapat another 10 minutes playing gadget dia orang, they win. 

Of course ada masa Msred menang. But most of the time it doesn't make me feel like winning. It's something necessary and we, mother's have to do. Like, Msred terpaksa pastikan dia orang buat kerja rumah waktu malam everyday, kalau ada, walaupun dia orang dah mengantuk sebab Msred tak nak dia orang ada habit malas buat kerja rumah. Rasa kesian tengok dia orang buat kerja rumah mengantuk, tapi kena juga gagahkan hati suruh dia orang buat and it definitely doesn't feel like winning. 

Can you all mothers out there relate?



Video baru kat Youtube channel Msred. Check it out!! Thanks.




4 comments:

fiza linolie said...

Betul tu msred. Kena pastikan anak2 buat homework dulu... Takut bila kita tak ambik port... Nanti dah terbiasa tak buat. Jadinya... Dah tak kisah dah.

dear anies said...

dia orang buat muka kesian atau muka sedih merajuk, they win

;-)

hati ibu rapuh...tp tu tanda syg kn ;-)

Anonymous said...

Spot on with this write-up, I actually feel this website needs far more
attention. I'll probably be back again to see more, thanks for the information!

Azah Rahaman said...

normal laa mak selalu menang. hihihi :D

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE