March 02, 2018

31 DAYS JOURNAL PROMPTS DAY 4

Assalamualaikum,


Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 4 punya topic, Kids are crazy.


Kids are crazy



Source : dadofthemonth.com


Couldn't agree more. Kids nowadays. Sigh!! Anak-anak lelaki Msred, 12 tahun, 9 ahun dan 8 tahun. gila tengok Youtube. Dia orang tengok kartun mostly. Agen Ali, Boboiboy dan seangkatannya. Kadang-kadang tengok Zukiee [Msred tak berapa berkenan diaorang tengok Zukiee ni tak berapa sesuai untuk budak].

Anak-anak Msred, diaorang kenal siapa Sajat dan tahu siapa dia. Seriously. Bila tanya macamana tau pasal Sajat, dia orang cakap kawan diaorang bagitahu. Bayangkan budak-budak darjah 3 bercerita pasal Sajat kat sekolah.

Kegilaan anak-anak kita ni ada yang baik dan ada yang boleh jadi tak baik. Kita kena pandai channel diaorang punya kegilaan kearah kebaikan. Bukan senang. Usaha dan doa. Mana kegilaan yang tak patut diteruskan, pandai-pandailah kita berhentikan. Jangan lupa check kita punya kegilaan sekali. Kadang-kadang kegilaan anak kita datang dari kegilaan kita sendiri.






2 comments:

fiza linolie said...

Learning prosess anak2 kekadang gila jugak. Kita as a parent kena pantau dorang. Selagi tak memudaratkan pemikiran dan perbuatan. Ok je. Hehe...

Hans said...

budak2 sekarang advance
so memang kena banyak pemantauan dan nasihat

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE