March 14, 2018

31 DAYS JOURNAL PROMPTS DAY 11 : HEART OF A WARRIOR

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 11 punya topic, Heart of a warrior.


Heart of a warrior


Pinterest

Teringat satu waktu dulu Msred pernah diuji Allah dengan sakit. Sakit yang bukan seminggu dua minggu atau sebulan dua bulan boleh baik. Ambil masa nak sembuh, makan tahun juga. Sampai sekarang masih belum sembuh sepenuhnya. Cuma kekuatan yang Allah bagi buat Msred mampu bangun setiap hari uruskan anak-anak dan keluarga. Waktu mula-mula tu, anak Msred yang nombor dua dan tiga pun ashik sakit, semput. Kejap-kejap semput. Banyak kali pergi klinik ambil Neb tapi shukur tak sampai kena admit hospital. Bayangkan kita yang tak sihat kena jaga dua orang anak yang tak sihat. Kadang-kadang dia orang semput sekali sama-sama kadang-kadang bergilir. Nak pergi kerja lagi. Setahun juga dia orang semput. Berat juga dugaan waktu tu tapi Alhamdulillah, Allah berikan kekuatan pada Msred.

Syukur, atas kekuatan hati yang Allah berikan pada Msred. Kalau tak tahulah.




5 comments:

Mimi Azirah said...

Samalah. Dulu pernah sakit. Sekarang alhamdulillah dah ok. Cuma kita kan sebagai ibu kalau sakit mcm mana tetapkan kuatkan semangat demi anak anak.

Hans said...

semoga Allah sentiasa bantu beri kesihatan yang baik dan mudahkan urusan kehidupan yer

HeNRieTTa JoSe said...

moga semuanya baik baik saja....

fiza linolie said...

Sesungguhnya dugaan itu membuatkan kita lebih cekal kan msred.

dear anies said...

sakit itu ujian. ujian itu tanda Dia sayangkan kita...

SALE BAJU RAYA

Assalamualaikum, Lagi sehari dua Ramadan akan datang semula. Lama dah kita tunggu. Kebanyakan kita tahu kebaikan dan manfaat bulan Ramada...

ALL TIME FAVOURITE