February 07, 2018

SPONSORED CELEBRATION

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, semalam berjaya lagi menqada' puasa Ramadhan hari ke 4 daripada 30 hari. Jauh lagi nak settle. Semuga dipermudahkan. Semalam puasa sahur roti ngan milo je, memang penyek je la. Tenaga tak berapa bagus. Tapi masih mampu jalankan tanggungjawab wajib, alhamdulillah lah. Dugaan puasa masa bukan Ramadhan ni bagi Msred banyak. Maklumlah, orang lain makan sesedap rasa sedangkan kita tak. Hehe...



Halfway through the week. Diharapka hari seterusnya, kita tetap productive. Jangan buang masa dengan benda-benda tak sepatutnya. Selain kejar dunia jangan lupa akhirat, alam kekal kita tu. Kalau kekal dalam syurga bahagialah, kalau kekal dalam neraka? Boleh bayangkan ke? Eloklah kita sama-sama bayangkan macamana rasanya kekal dalam neraka.

Last week, hari lahir Suami dan anak Msred nombor dua, Ian Syamie. Birthday Suami 2 haribulan, celebrate kat rumah sister in law, dia beria nak celebrate birthday abang dia kat rumah dia, siap sponsor lagi. Kalau kitaorang, tak celebrate sangat birthday ni. Semuga jadi hamba Allah yang taat yea Encik Suami. Amin.




Then, 3 haribulan birthday Ian Syamie pulak. Dah 9 tahun, alhamdulillah. Tak celebrate sangat. Beli cake je potong kat rumah dengan baju tidur je. Tak kisahlah, janji potong cake. Uncle Yoi dengan Wan je ada. Semuga jadi hamba Allah yang taat dan dianugerahkan ilmu bermanfaat untuk dunia dan akhirat. Amin.





To peminat k pop, dah dengar ke lagu Ikon, Love Scenario? Best tak? Best tak?



5 comments:

Ana Suhana said...

Sanah helwah pada keduanya. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yg terbaik. Amin.

Raydah said...

comelnye backgroundddd

ejulz said...

semoga jadi anak soleh dan solehah..

Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
1. PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan
2. SEGMEN BLOGWALKING BY ZATI

Noor Maizan said...

Banyak juga hari nak diganti tu, saya pun belum start lagi 7 hari, hahaha buruk betul perangai start lambat2 :P

Shahida Dzulkafli said...

Happy birthday buat kedua-duanya..

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE