February 21, 2018

LITTLE THINGS THAT MAKE ME HAPPY

Assalamualaikum,

Halfway through the week already. How is your week guys? Harap=harap kita semua dapat jadi produktif this whole week, Lillahitaala, insyaAllah. Jangan lupa tolong orang, sesiapa sahaja. Ada orang bagi tips ni pada Msred, supaya setiap pagi sebelum memulakan kerja atau rutin harian, kita mesti berazam untuk at least do three good deed today, everyday. Make someone smile, give someone kueh for breakfast, give them coffee bla bla... All this small things can make someone happy and feel blessed. Lillahitaala, insyaAllah. Try it for a month, you'll see the different. Kalau buat ikhlas, kita akan rasa happy, tenang insyaAllah. And stop swearing!!


Pinterest


Now im gonna list some of the little things that can make me happy.


  1. A cup of hot chocolate.
  2. A nice book.
  3. Waking up in the morning to the sound of wave 
  4. Journaling or write something
  5. Sit at the beach
  6. Wear a face mask
  7. Color in coloring book
  8. Forehead kiss
  9. Do something creative
  10. Knit oversize sweater
  11. Backpacking and travel to the unknown place
  12. Pop corn

What make you guys happy, if you can name only one? What make you really happy? Shopping? K Drama? Exercise? Smart phone? Scented candles?


And lastly, do enjoy my new video ....


5 comments:

Raydah said...

a cup of hot chocolate is perfect for me

aizamia 3 said...

Cuba untuk senyum sepanjang hari walau ada je hal yang bua naik hangin.. huhuhu..

Azah Rahaman said...

sama lah! hot chocolate tu menenangkan :D

fiza linolie said...

Bila kita lakukan perkara yg kita
Suka... Aura positif akan membuatkan kita happy sepanjang hari.

Akif Imtiyaz said...

Insyaallah azam yang baik2 yang datang akan yang baik2 jer..aamin aamin

SALE BAJU RAYA

Assalamualaikum, Lagi sehari dua Ramadan akan datang semula. Lama dah kita tunggu. Kebanyakan kita tahu kebaikan dan manfaat bulan Ramada...

ALL TIME FAVOURITE