February 28, 2018

31 DAYS JOURNAL PROMPTS DAY 2

Assalamualaikum,

Msred decided nak ikut Journal Prompts for Mom challenge seperti dalam entry, 31 DAYS JOURNAL PROMPTS FOR MOM. Day 2 punya topic, Kids are funny.

Kids are funny



source : https://www.pinterest.com/dumpaday/


I have this habit, suka menyakat anak. Sekarang ni, suka sangat sergah Cik Nen [my 10 month baby] bila dia tengah leka mengkaji apa-apa benda dalam tangan dia. Bila Msred sergah dia, kalau dia terkejut dia akan laju-laju campakkan apa yang dia pegang tu, macam orang buat salah, lepas tu tersengeh-sengeh macam orang tak mengaku salah pulak. Kadang-kadang, lepas dia campak barang dalam tangan dia tu, dia terus lari [merangkak] macam orang salah cuba melarikan diri. Msred tengok live ni memang rasa kelakar, tu pasal selalu sakat Cik Nen camtu.

Iffan pulak [my 12 years old son] suka buat lawak tapi serious tak lawak langsung. Dia buat lawak pastu dia gelak sorang. Macam budak geek buat lawak, tapi tak lawak langsung. Kadang-kadang Msred gelak kesian atau kelakar sebab lawak dia tak kelakar.

Anak-anak walaupun kadang-kadang nakal dia buat kita stress kembang-kembang hidung tahan marah, tapi dia orang jugaklah yang buat kita senyum, ketawa happy.


Dan video baru sudah diupload di Youtube. Enjoy!!







2 comments:

fiza linolie said...

Betul tu... walaupun kekadang dorang boleh buat kita marah. Namun dorang jugak boleh buat kita happy.

Nurzakiah Hanum said...

happy moment

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE