January 24, 2018

FALCON WARRIOR PASUKAN RUGBY SENTUH SK SEKSYEN 18 SHAH ALAM

Assalamualaikum,

Sekejap je dah Rabu. Nanti sekejap je dah weekend. Dulu masak muda-muda weekend selalu pergi jogging kat Tasik Shah Alam. Sekarang ni dah tua dan kesihatan tak mengizinkan, dah takleh nak jogging. Dah lama tak bersukan. Rindu pulak. You all bersukan tak sekarang ni? Sukan apa? Futsal? Jogging? Berenang?

Nak cerita ni. Last weekend, my oldest Iffan Daniel ada game rugby kat Serdang. Pasukan sekolah dia digelar Falcon Warrior. Iffan team bawah 12 tahun. Main sampai final. Bila final game kalah mati, kalah pulak. Team bawah 11 tahun menang. Team perempuan kalah. Tak pe lah. Next time try lagi InsyaAllah. Yang bestnya game haritu keluar berita RTM tapi Msred tak tengok sebab tak tahu.


Iffan Daniel yang hitam coklat tu, cuba teka yang mana....


Lagi nak cerita sejarah Iffan Dan Falcon Warrior. Dulu masa mula-mula Iffan cakap nak join rugby sekolah, Msred tak confident pun dia terpilih. Maklumlah dia kan kurus kering lagi kurus dari papan. Bila dia inform dia terpilih join team rugby sekolah dia, Msred terkejutlah. Rupanya Iffan cerita rugby untuk budak sekolah rendah main sentuh-sentuh je. Rugby Touch katanya. Tak macam rugby budak sekolah menengah kasar lagi ganas dipanggil rugby rempuh. Oklah tu untuk Iffan yang kurus tu.



Semalam dan hari ni Iffan ada game lagi di Shah Alam. Nanti next entry boleh cerita resultnya InsyaAllah.

Tapi part team rugby perempuan tu Msred takleh bayang macamana dia orang main Rugby.

No comments:

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE