December 08, 2017

HARI PERTAMA

Assalamualaikum,

Semalam hari Khamis. Semalam hari first day ganti puasa Ramadhan yang tinggal tahun lepas. Tinggal sebab masa tu dalam pantang dan takut susu badan berkurangan. So, ada sebulan puasa nak ganti, baru start semalam.



Oleh sebab first day puasa lepas lama tak puasa, lepas tu tak sahur lagi sebab malas nak bangun sahur sorang-sorang, penat jaga Cik Nin sekali, penat gila. Pagi ok lagi. Masuk petang dah lembik. Hari panas pulak tu. [Alhamdulillah baju basuh sidai kering]. Lembik mengalahkan budak darjah satu baru belajar nak puasa. Over betul.

So petang memang tak buat kerja. Jaga Cik Nin je. Tanda-tanda penuaan ketara, dah tak sekuat dulu.

2 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

sebut pasal puasa,teringat pulak kita belum ganti puasa...hehehe..tulah bila dah lama tak berpuasa kan..1st puasa mesti letih

Fatin Shahrizam said...

First day puasa tak makan bole tahan jugak, kuat jugak tu. kalau saya merangkak dah ni. Hehee

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE