December 28, 2017

AKTIVITI BUDAK LELAKI TIME CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum,


Halfway through the week. Weekend dah dekat. Bukan tak suka weekdays, suka. Tapi sebab weekend adalah masa bila semua ahli keluarga berkumpul, seronoknya lebih lagi. Boleh tengok movie sama-sama, makan fast food sama-sama, main games sama-sama. Ho I miss my weekend.

Cuti sekolah ni tak de rezeki nak bawak budak-budak pergi bercuti. Ke Kuala Lumpur pun macam tak dapat je. Nak pergi Big Bad Wolf haritu pun tak dapat. Takpelah, tangguh next cuti sekolah, insyaAllah.





So, dekat rumah, the boys ashik menghabiskan masa main X-Box. Itupun Uncle Yoi, adik Msred yang loan kan kat dia orang waktu cuti sekolah ni. Masa mula-mula dapat haritu, dari pagi sampai ke petang ashik main je. Bila Papa dah balik baru berhenti sebab takut Papa marah. Dia orang takut ngan Papa je, dengan Msred langsung tak takut. 



Kalau dah tak tahan tengok dia orang ashik mengadap X Box je, Msred suruh Uncle Yoi ambil balik. Senang. 

1 comment:

Macy Humaira said...

Budak2 kadang2 dt x box pun dah rasa mcm besttt sgt xkeluar rumah.. Huhu

10 MALAM TERAKHIR RAMADAN

Assalamualaikum, Dah Ramadan 19 dah, Alhamdulillah. Malam ni dah masuk 10 malam terakhir Ramadan. Kita sama-sama usaha gadakan amal banyakka...

ALL TIME FAVOURITE