August 05, 2014

BERJUANG LAGI



Assalamualaikum.....

Semalam pagi server down. So kerja tertangguh. Dah petang baru dapat guna. Pagi ini kebizian sikit. Sikit saja. 

Semalam, walaupun penat. Keluar juga pergi Tesco sebab nak makan Nasi Ayam Cendawan dekat Food Court dia. Mengidam nak berbuka Nasi Ayam Cendawan dia. Boyfriends pulak nak makan mee sizzling. Jom kan aje.

Semalam hari ketiga puasa sunat syawal. Hari ini insyaAllah hari ke empat. Alhamdulillah Allah permudahkan nak buat puasa sunat syawal. Sebelum ini selalu buat Puasa sunat Syawal sekali dengan puasa ganti. Tahun ini saya asingkan puasa sunat Syawal dengan puasa ganti. Ustaz kata boleh sekalikan tapi lebih baik asing. Lepas habis puasa sunat syawal, raya sekejap [raya syawal kali kedua... hehehee...] then lepas tu boleh buat puasa ganti pulak. InsyaAllah.




Kat rumah berbuka air dengan kurma saja dulu. Lepas solat maghrib baru keluar pergi makan. Sampai Food Court memang dah lapar gila. Dapat makan terus ngap, boyfriends pun dah tak layan dah.



Subway Chicken Sandwich untuk sahur nanti. Kalau tiba time malas masak macam nilah.

Jom puasa sunat syawal. Kerana Allah.

9 comments:

Normi Nieza said...

yummy..:)

Sally Samsaiman said...

siap utk sahur sekali kak..hahahaha

Fuza Musa said...

Fuza TAG Kamu

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/08/fantastic-giveaway-by-fr.html

Khai♥Rin : anies said...

sy lapoooo

Siti Asiah said...

Selamat berpuasa Msred...Asiah belum start lagi...;)

dalila said...

Adeh... lapaq :)

Mummydearie said...

Saya baru masuk 3 hari. Insya Allah!

Hah, baru tadi bertanya kat entri latest Msred. Ada jawapannya di sini. Selalu pun saya gabungkan aje qadha dan sunat Syawal. Katanya kena niat yang wajib dulu. Tiba-tiba semalam berargue dgn Hubbydearie bila ditanya berapa hari saya tinggal puasa tahun ni. HD yang kata tak boleh puasa sunat kalau qadha tak ganti. Pagi tadi saya ada juga cari info tapi still rasa confused :(

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya menu :)

Akif Imtiyaz said...

Bestnyerr mkn ngan boyfren hehehe..tgk tu mkn tak pandang kiri kanan..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno