July 14, 2014

SI DIA TAK PUASA PULAK



Assalamualaikum....


we heart it



Serius sedap nampak waffle ni. Sorry you alls. Saya kalau bulan puasa memang ada habit suka tengok gambar makanan.

Nak cerita pasal boyfriend saya no 2 ni. Iffan Daniel. Dahlah pagi tadi tak nak bangun sahur. Tak nak puasa katanya. Penat. Kesian memang kesian, tapi geram tetap geram juga. Tak apalah. Saya biarkan Iffan tak sahur.

Tapi pagi tadi lepas Iffan breakfasr sebelum hanyar Iffan ke sekolah, saya dengan muka serius garang tanya dia, Iffan suka ke tak puasa? Ingat nak ceramah kat dia, tapi bila tengok muka kesian dia, terus tak jadi. Saya cuma cakap, nanti ganti balik puasa. Tetap dengan suara yang serius. Macam ni lah muka dia bila saya suruh dia ganti puasa.




 
Iffan dah 3 hari ponteng puasa.




22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

x larat la tue

Zaza Abdul Latif said...

haaa kantoi.. kan mama awak dah pecah lobang bagi semua org tau.. nanti ganti puasa tau :D

Farah Waheda Wahid said...

tolak duit raya untuk 3 hari...ngeh ngeh ngeh...

Asha Lya said...

Kelakar la hero2 sis ni

MizzTina said...

alahai..syahdu pulak tgk muka dia..

Mummydearie said...

Alahai, Msred. Baru 3 hari tak puasa? Anak saya lebih kurang sama banyak aje puasa dengan tidak. Lagi sedih hati ni. Nak dipaksa-paksa sangat, susah juga.

Muhammad Khairuddin Lim said...

kasihan...telah add anda sebagai follower

Anne Nurain said...

iffan jangan lupa ganti posa tau? hehe..

menabung u mobile d sini! :)

Cik Asma BLuppy said...

takde tenaga nk puasa la tu. sebab tak sahur. xpe lah.sabar la kak.

Sis Vee said...

baru belajar puasa la mama ... hehehee

~MommyAqilMedina~ said...

Alahai..dia betul2 tak larat kot kak..takpe,insyaALLAH bile dia dah biasa nanti, mesti posa tak tinggal..Amin!

Nadia Johari said...

Muka mcm tak sedih je..huhu

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

hehehe..terus cair yer kak..

aizamia3 said...

Nak marah jadi tak sampai hati.. takpelah slow2.. lelama nanti biasalah tu dgn berpuasa.. ;)

deno said...

takpe.. dalam tempoh training lagi tu... hehe ^^

p/s: akak please email pada deno email dan password blog.. ada nak edit sket ^^

unsecretostory said...

Hahahaa. comel jea. cemni kalau nak marah mmg cair terus. Pandai diaa :')

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

owh..sian..takpe msred,ajar dia slow2.kalau taknak bgn sahur,jadikan breakfast tu sbgai waktu sahur dia.Pastu,pesan dia kena puasa sampai la berbuka.Hehe.pastu msred pandai2 la reward dia...hehe...

Aisya A. said...

tengok muka kesian mmg tak jadi nak marah.. :)

wa said...

He he he, muka kontrol hensem sbb dah kenyang :-)

munirah rahman said...

salam bw di bulan ramadhan..maaf da lama tak bw..semoga ramadhan kali ni lebih bermakna yew..nmpak sedap tu..hehe :D

adianiez AIDA said...

cute!
alhamdulillah anak-anak dara aida penuh puasa nya hingga tghari ni :-) in shaa Allah...

husna zahidi said...

haiyoo iffan, mcm mna nak dpt duit raya ni klau tak puasa penuh.. >_<

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno