July 10, 2014

HUJAN DIWAKTU SUBUH

Assalamualaikum....

Bila bulan Ramadhan, saya selalu tak cukup tidur. Sama macam kebanyakan dari you alls kan? Badan jadi lesu sebab mengantuk. Saya pulak jenis tak suka ambil supplement so memang tak adalah ambil apa-apa supplement untuk tambah tenaga ke hapa ke. Saya makan kurma saja waktu berbuka dan sahur, macam Rasulullah, untuk tambah tenaga dan hilangkan rasa lapar.



Lepas sahur tadi, alhamdulillah hujan pulak. Sejuk nyaman saja. Katil memanggil je nak tidur balik. Tapi tak kanlah kan. Kejap lagi dah masuk waktu subuh. Lagipun rugi tidur balik lepas sahur. Banyak benda boleh buat sementara tunggu subuh. Lepas subuh pun boleh buat banyak benda.

Walaupun mata mengantuk gila, kugagahkan jua. Tadi pun waktu drive nak ke office, saya terlanggar lampu merah sebab tak perasan dah tukar merah, sebab melayan mata yang ngantuk. Nasib baik tak jadi apa-apa.

Tidur kat office lah boleh tak?


11 comments:

Siti Asiah said...

Better tdo skjap Mrsred utk hlgkan mgantuk...;)

Nurul said...

Samalah nrl pun... dua tiga hari ni melampau betul mengantuknya... lesu semacam je... kat sini mendung cam nak hujan, lagilah rasa mengantuk... Boleh je kak tido kat opis tu kalau xde apa2... hehe ;)

Asha Lya said...

Semalam kat cne ujian lbt pagi ni cerah

nuyui a.k.a miss YUI said...

rasa nak brg je lau ujan//ekekek

ZazaMyMoon said...

bahaya tu kak.. nxt time pls drive safely..
tido kejap boleh.. tp bawah meja.. hehehhee

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam ms red..
huhu..tu lah..jadual tido cma berubah totally.. bangun seawal 4 pagi..terus la celik sampai kemalam.. alhamdulillah..tak mengantuk sgt..cuma mulut tak berhenti menguap..
menguap tapi tak mengantuk..lenguh lahai...

huhu..hati2 selalu..

aizamia3 said...

Dapat lelapkan mata sekejap pun jadilah.. dari terus tersengguk-sengguk.. nanti ntah apa-apa yang ditaip.. ;)

Cik Asma BLuppy said...

take a good rest kak. bhaya drive dlm keadaan ngantuk.

Mummydearie said...

Betul tu, Msred. Dugaan agaknya. Saya selalu tidur lambat. Kalau tidak pukul 12 malam, memang tak tidur lagi. Tapi sejak bulan puasa ni, pukul 10 lebih dah longlai. Mata tak leh nak tahan-tahan. Pagi tadi pun lepas buat Milo nak sahur, nak minum pun pejam-pejam mata, lentuk-lentuk kat sofa. Rasa nak terjun balik jek atas katil!

Khai♥Rin : anies said...

uiii bahaya tu...

husna zahidi said...

boleh tp jgn smpai kantoi..hehehe..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno