June 16, 2014

NAK BUAT APA LEPAS JATUH?

Assalamualaikum.....



Tak kisahlah berapa kali, macamana sedalam mana kita jatuh. Yang penting adalah macamana kita bangun. Rasanya semua orang mesti pernah jatuh.



Yang membezakan winner dan loser adalah apa kita buat bila kita jatuh.

Samada kita terus duduk tak mahu usaha bangun balik.

Atau kita usaha bangun balik secepat mungkin.

Its all your choice. Choose wisely.
posted from Bloggeroid

18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

betul tue pilihan di tangan anda

PetakBunga said...

yg penting nk terus maju.. jgn give up..

Cik Puan Fadli said...

sunggoh mendalam entri msred kali nie..

hi msread..lama sunggoh x mai jengok sini..

Ija Rased said...

bangun kembali dan belajar dari kesilapan.

Asha Lya said...

salam sis..hahh baru lya berkesempatan melawat kawasan..bz yg amat :)

Cik Asma BLuppy said...

pengalaman jatuh tu boleh jadikan teladan kan. tapi kalu jatuh jelepok tu, memang sakit jugak bontot kak oi.

Sis Vee said...

bila jatuh tanpa kehendak kita , cepat2lah bangun ...

RDZ Z said...

Exactly...Kebanyakan yang berjaya pernah jatuh..namun dia orang bangkit & bangkit ..tak pernah kenal putus asa..

Akif Imtiyaz said...

Bila kita jatuh berusahalah untuk bangun .. Bila kita dah bangun usahalah sungguh2 agar tak jatuh lagi .. Jatuh bangun adat kehidupan ..tak pernah jatuh kita tak tahu ertinya susah ..bila dah jatuh kita akan tahu aoa ertinya senang

Nur A.Z said...

but sometimes it's hard ...

Myra Jay said...

Terus bangkit walau jatuh.. kena kuat semangat :D

Tuan Juhaida said...

betul tu.entry ni walau simple tapi besar maknanya.
yang penting kita mesti bangun dan bangkit semula serta lebih berhati2 n make sure tidak jatuh pada tempat yg sama 2x.

Khai♥Rin : anies said...

sgt2 setuju!!

Fiza Rahman said...

Cepat² bangun ☺

lieyalatif said...

kata2 semangat yg baik...serius...tekesan di hati....

moga kite sentiasa jadi pemenang bukan penloser heheeheheh

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ms red..
huhu..sentiasa berusaha supaya tak jatuh lagi..

Pha Is said...

"Why do we fall? So we can learn to pick ourselves back up."
-Thomas Wayne

Mummydearie said...

Kalau jatuh, mestilah bangun. Kalau tak mahu bangun, susahlah nanti.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno