June 09, 2014

KENAPA SAYA SUKA ISNIN?

Assalamualaikum....

Sekejap saja dah Isnin balik. Even ramai yang tak suka Isnin sebab rasa malas saja nak pergi kerja balik atau pergi sekolah balik, saya suka Isnin.

Tak adalah suka 100 percent. Cuma saya jarang ada masalah Monday Blues. Kenapa saya suka Isnin?





Sebab hari Isnin saya rasa fully recharge. It is a day to start a new week selepas cuti dua hari, selepas rehat dua hari dari kerja. Biasanya hari Isnin saya bersemangat nak start kerja dan biasanya Isnin adalah hari saya dapat siapkan paling banyak kerja.

Hari Isnin biasanya saya start plan for my next weekend. Awal sangat ke? Hehehee.... Memang biasanya saya suka plan apa nak buat this coming weekend awal-awal. Habit dari dulu. Kalau memang tak ada plan nak pergi mana-mana, plan nak bersantai kat rumahlah dengan boyfriends.

Hari Isnin selalunya kita seronok nak bercerita dengan kawan-kawan tentang aktiviti weekend kita. Itu sebab selalu kalau blogwalking hari Isnin banyak cerita pasal aktiviti weekend. Seronok bercerita tentang weelend kita dan seronok dengar cerita weekend kawan-kawan. Kadang-kadang kita dapat idea apa nak buat next weekend kan?

Siapa suka Isnin? Kenapa?
posted from Bloggeroid

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SALAM SINGGAH PAGI

Nur Inani said...

jarang2 orang suka isnin ni sis. biasanya monday blues belaka. hihi :D

adianiez AIDA said...

hi hi aida pun suka isnin.
dan suka jumaat ~ break for lunch lama ha ha ha...
aida suka isnin sebab kita fresh. the same reason sebab da rehat 2 hari. dpt spend masa dgn anak-anak bergomol sepanjang 2 hari cuti tu. tu la injection yg dibawa ke opis.
selasa, rabu, khamis biasa-biasa je :-)
apa pun, setiap hari adalah hari yg best in shaa Allah :-)

idzwa kamaruddin said...

isnin yg demam

mirza syazwina said...

miza plak kalau isnin je jadi lemah gemalai...hehee :pp

Zara Nurhaidah said...

yup ! btol.. tp zara sometime pandai juga dtg mood monday blues tuu cuma xslalu laa.. hehe..

Sally Samsaiman said...

nak kata suka tu tak la..nak kata benci pun tak...tp kalau ada kelas ahad, isnin mmg lemau gila badan...tak sempat nak charge..sbb no weekend...keja dr isnin-sabtu, kelas ahad..

Aisya A. said...

sama la kita kak.. hari isnin tu rasa fully charged nak buat kerja.. kurang lah monday blues.. tp sy ada penyakit friday blues. hahaha!

Cik Asma BLuppy said...

saya takde masalah dengan isnin sebab pantai timur stat ari ahad. so, problem ngan ari ahad je la. hehehe.

HeNRieTTa JoSe said...

its monday..and i never hate monday....

Sis Vee said...

isnin adalah hari kelahiran Rasulullah ...

Mummydearie said...

Saya pun jarang ada Monday Blues. Saya pun rasa yang sama Msred. Ada energy berlebihan sebab lepas cuti hujung minggu walaupun sentiasa rasa tak cukup. Hari paling malas, of courselah Jumaat. Start Khamis dah buat hal...

Akif Imtiyaz said...

Saya pon suka Isnin

Azhafizah Md Nor said...

depends jugak..kadang suka kadang tak..kalau suka sebab excited nak kerja..hee

QasehnyaRania said...

saya suka isnin sbb dpt jumpa anak2 tadika balik selepas cuti 2 hari.hihihi

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno