June 19, 2014

JANGANLAH MERAJUK

Assalamialaikum.....

Hari Isnin Selasa haritu cuti, kurang sihat. Semalam masuk office banyak juga kerja nak disiapkan. Tak sempat sangat nak main-main. Hari ini dah lega sikit. Bolehlah berenti pit stop recharge mood.




Budak dah start sekolah. Jalan dah start jam sesukahati. Iffan merajuk pulak.




Bukan. Iffan bukan sedang berfikir atau sedang cuba fokus. Dia sedang kontrol hensem menahan air mata.

Walaupun Iffan abang long kawasan dalam rumah saya, sekali sekali dia menangis juga. Merajuk nak beg sekolah baru sebab beg sekolah dia dah koyak. Saya janji nak belikan waktu cuti sekolah haritu, boleh lupa pulak. Alzhaeimer pulak. Tanda-tanda penuaan tu.

Semalam saya janji dengan Iffan, kalau Iffan dah hafal Doa Iftitah, nanti saya belikan. Mula-mula Iffan kata, 'Alah...'. Tapi lepas dipujuk barulah dia kata 'Ok.' Barulah boleh tersengeh-sengeh happy malu ke malu happy.

Oh my boyfriend.
posted from Bloggeroid

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ala cian la plak kan

Azlealee Bashir said...

Iffan mesti hafal doa dulu baru dapat beg sekolah baru..hehehe

N.A.T said...

comel je cara MsRCC pujuk anak .. hahaha

mummy_ayu said...

oo..mcm tu yer pesen control encem..
ala siannya..

Cik Asma BLuppy said...

malu- malu mioeww. hihi

idzwa kamaruddin said...

hati tisu....so sweet :) hihihhih..

Akif Imtiyaz said...

Mesti malu2 kucing la tu hehee ...

Naniey Jemiey said...

alalala..comey nye merajuk...

RDZ Z said...

kesian dia..he..he..control macho ya..

Mummydearie said...

Alahai, bercucuran air mata! Kesian Abang Long. Dah dapat ke belum ni?

Bitt (double IS) said...

good mom :)

Mime MF said...

hehe hafal dulu baru belikan beg ye..alolo..

Diana Lim said...

macam-macam ragam..kene menuntut ilmu keibu bapaan kt kak iza ni..

Diana Lim said...

macam-macam ragam..kene menuntut ilmu keibu bapaan kt kak iza ni..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ms red..
hihi..alololo... terserlah 'kehenseman' abg long rumah merajuk.. :p

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno