June 12, 2014

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2

Hari Isnin hari tu, saya cuti. Date dengan boyfriends saya tengok movie. Biasalah kalau data dengan boyfriends kecik, kena tengok kartunla kan?






HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2



Memang best. Yang first punya saya tak tengok. Tahun 2010 kalau tak salah saya. Tak tahulah best ke tak. Yang second ni kira 5 tahun selepas movie yang first tu. Hero [Hiccup] dan heroinenya [Astrid] pun dah besar dah.
Hiccup dan Toothless, Astrid dan Stormfly

Kisah pasal penduduk Berk yang dulunya tak suka dengan dragon dan tak percaya yang dragon boleh hidup baik dengan manusia, kini dah boleh terima dragon. Dia orang semua ada dragon sendiri sebagai peta, sahabat dan tunggangan. Macam-macam rupa bentuk dragon ada. 

Ada orang jahat ni, Drago Bludvist, dia berjaya kuasai sekor dragon [Bewilderbeast] kira king dragonlah. King dragon ni pulak kuasai dragon-dragon yang lain. Dia nak buat dragon army, so dia curik semua dragon yang ada. Oleh sebab dekat Berk ada banyak dragon, dia datang serang Berk sebab nak amek semua dragon kat situ. So, macam biasalah. Heronya dengan dragon dia, Toothless berserta kawan-kawan dia yang gila-gila cuba pertahankan Berk. Apa strategy diaorang dan berjaya ke tak? Siapa yang mati? Sila lah tengok sendiri.

Kelakar karakternya. Terutamanya kawan hero yang bertiga ni. Dua lelaki ni dok berebut pompuan ni.
Snotlout

Ruffnut







Fishleg

16 comments:

Ainim Suju said...

nak tengok nak tengok

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Cik Asma BLuppy said...

kite baru je tgk yg 1st tu. sanggup download sebab nak tgk yg ni pulak. hewhew

Akif Imtiyaz said...

Mesti diaorg seronok tgk citer ni kan ... Selamat bercutiiiii

Khai♥Rin : anies said...

nk tau x yg pertama pn sy x tgk lg hehehehe

Nurul said...

Memang best... :)

ros_reeza said...

ni anak sedara Ros suka sangatlah n.. tapi, Ros tak minat sangat cerita gini. hiihi

akmal amil said...

tq kak..jimat RM13..takyah pegi cinema..baca reveiw akak je da ckup (:

Iela Fazielah said...

bestnyer.. aritu tgk wayang.. rugi pulak tak tgk citer ni...gi tgk citer spiderman 2 yg dah lama tu.... nnt leh pegi gak ni

Sis Vee said...

my anak buah 10 thn suka betul dgn hero nih ... hansem katanya ... adehhh nak pengsan dgr .

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Ms Red..

Wuuu..
cma tak tgk lagi..ramai yg bagi feedback citer ni dgn maleficent best....

Dzureen Darwis said...

AAAAAAAAAAA nak tengok jugak **betul2 jerit ni kat rumah excited hahaha**

QasehnyaRania said...

kurng minat la

aizamia3 said...

yang baru ni belum dapat tengok lagi.. tak cukup korum nak tengok kat pawagam..

aizamia3 said...

yang baru ni belum dapat tengok lagi.. tak cukup korum nak tengok kat pawagam..

Mummydearie said...

Teringin nak ajak anak-anak pergi tengok tapi rasa cam setengah jam je dapat duk dalam panggung dah si Adik tu tak reti duk dendiam.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno