May 08, 2014

ZINGER BURGER IDAMAN SI PREGGY

Assalamualaikum....




Teringat waktu pregnant Iman tahun 2010. Waktu itu kerja di tempat lama lagi, bersebelahan KFC. Time tu memang addicted to Zinger Burger KFC punya tu. Seminggu mesti dua tiga kali pergi beratur dengan perut buncit tu kat KFC tekak terbayang Zinger Burger. Sampaikan budak cashier tu pun dah tahu dah, akak nak Zinger Burger yea? Saya angguk sambil tersengeh.

Walaupun dalam hati takut nak makan selalu, takut bulat mengalahkan teddy bear, takut baby besar. Tapi hati tak menahan nak juga. Kalau tekak dah teringat tapi tak dapat boleh tak tidur malam nanti.




Ini gambar ambil last weekend. Sedap sungguhlah Zinger Burger ni. Kalau dulu addicted salahkan baby dengan alasan pembawakan budak. Kalau sekarang ni mengidam? Salah nafsu makan sendirilah kan.

Masa pregnen hasben cakap saya jalan macam penguin. OK.


posted from Bloggeroid

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

enjoy ek :)

Ann said...

kalau dh teringin tu ka, xleh nk wat lagu mana dah...layankan je nafsu..hehehe

lama gak ni nk terjah KFC

idzwa kamaruddin said...

hehehe....sedap kannnn!

Sally Samsaiman said...

tuu diaaa selera! hahaha

kalau masa sally keja MCD dulu...ada sorang staff watson...dia akan beli fries mcd setiap hari...dia tak nak kalau goreng sendiri :P

Asha Lya said...

aishhh sedapnya membuka selera btl :D

lieyalatif said...

ooo msred suke zinger burger yeak...lieya plak mase mia suke gileeee burger tepi jalan tapi kat satu kedai tu jek laa...ikutkan simple je burger die tapi ntah nape rase sedap noooo ditekak ni heheheeheh

ishh msred ni...lieya tgk pun terliur skrang...dah le puase nieh...

Sis Vee said...

nak buat camna . dah nak makan , makan saja ... klu tdk dok teringat2 saja kan ... heheheee

Abak Lorong Cinta said...

Wah ! Sedapnya....

Cikgu Norazimah said...

zinger burger mmg layan ! ala, habis teringin gak nk mkn bnda ni, kena singgah gak la kfc depan skola ni ;)

Cikgu Norazimah said...

zinger burger mmg layan ! ala, habis teringin gak nk mkn bnda ni, kena singgah gak la kfc depan skola ni ;)

Nurul Farahizzati Zakaria said...

Zizie ingt akak preggy... hihihi... betul kak, sedap... dan kenyang!

FiZ said...

sedap kan zinger ni..makan panas2..haihh

Aisyah Az said...

sekarang akak buat ecah yg meleleh air lior.. dapnyaa.. haih hujan2 ni smua bnda jadi sedap

Myra Jay said...

Sedap.... My peberet too ;D

Mummydearie said...

Saya pun suka Zinger Burger ni tak kiralah masa pregnant ke tidak :)

Teringat kisah sendiri, masa pregnantkan anak sulung, kerja mencari durian. Makan bukan seulas, dua...kalau boleh sebiji tu tak mahu share dengan suami :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno