May 28, 2014

MAKAN BERJEMAAH

Assalamualaikum.....

Lately ini, saya suka sangat makan berjemaah dalam satu pinggan dengan anak-anak. Rasa seronok kot. Makan rebut-rebut dengan boyfriends. Kalau kat rumah kami berempat memang makan sepinggan sama-sama. Kalau kat luar selalu jemaah dua orang sepinggan.




ni tak payah Jemaah... saya makan sorang je....hahaaa


Gambar ini diambil di Food Court Tesco. Abang Iffan dan Iman jemaah makan Sizzling Mee. Kalau tengok Iman makan memang best. Berselera betul nampaknya. Tapi Iman tak makan banyak. Iffan paling suka makan mee.



Ian pulak jemaah dengan mama Nasi Cendawan. Ian sekarang ini banyak makan. Tak padan dengan keding. Heheee..... Tapi still tak boleh habis sepinggan. Itu yang selalu kalau kat luar memang akan suruh dia orang makan sepinggan share dua orang.


ni bukan boyfriend saya... pinjam picca we heart it...
Orang tua kata tak elok mak makan lebih anak. Nanti mak mengikut kata anak. Entahlah. Macam tak percaya je.





posted from Bloggeroid

24 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tergoda tgk akk punya tuu.. mnyelerakannnn.

Acik Erna said...

acik pun selalu buat macam tu msred..dah kalau dikedai tu pinggan besar..takut tak habis kan.sayang membazir

Acik Erna said...

acik pun selalu buat macam tu msred..dah kalau dikedai tu pinggan besar..takut tak habis kan.sayang membazir

mama tisya said...

sedapnye dessert tu...yummmmmmm

Normi Nieza said...

elak pembaziran..

Ayu Zan said...

yg akak makan tu pa namanya? eh mngidam la plk. haha

Khai♥Rin : anies said...

terliuuurrrr

Ibnu Ramli said...

Amboi sedapnya nampak.. makanan yang dikongsikan lebih sedap dari yang kita makan seorang kan? ^^

Asha Lya said...

drpd membazir baik kita habiskan kan sis :)

Liyliz said...

eh btl ke kak? liz first time dgr petua tu. mkn lebihan anak tkt ikut dgr ckp anak. blh jadi jgk..

aIEn said...

petua tu pun selalu sy dengar tp xth la btol ke tdk =p

Anizz Annisa said...

gambar first tu yg mengiurkan..huhu

Akif Imtiyaz said...

Tu petua org duylu2 jer kan ..sbbtak pernah dgr Ustaz2 kata camtu kalau mak ayah makan makanan dlm pinggan anak2 anak tak dgr kata ya ker ??
Tak tahu la betul ker tak ..Tapi kalau anak2 makan teiba tak habis apa salahnya mak ayah habiskan ..tak ler memebazir ..Bukankah membazir itu amalan syaitan ..

Rinna said...

Bagus jugak makan berjemaah nie.. cepat abisnya..tak membazirkan

~MommyAqilMedina~ said...

Aduhaii sedapnya desert tu..memang meleleh air liuq tgk..hihihi..makan berjemaah tu memang wajib..hihih..lagi-lagi anak memang takkan dapat habiskan makanan kat kedai kan..

AmyZana said...

Sedapnya makanan ni semua ! Tesco mana pergi ni ? Saya kalau makan benda sedap2 memang tak teringin nak berkongsi dengan orang :PP

Mek Onie said...

paling penting onie pun suka sizzling mee,sedap kot,heeee...... lagi sedap akak lanje itew,kah!

Nad MamaZN said...

saya pun ada dgr gak org kata camtu kak (statement last tu) tp taktau la bleh percaya ke tak. sbb saya pegang pada 'tak elok membazir', hehe

RDZ Z said...

macam orang johor selalu buat ya..makan dalam dulang ramai-ramai..

Mama Safiy Arfan said...

a'ah..seeloknye, mak kne jamah ckit dulu yg awal2 tu bru bg anak mkn...klo anak x hbs blh je mak smbung mkn.. :-)

anamizu said...

alahai sedapnye tengok eskrem yg akak punye tu aummmm !

errr pnh gak dgr org ckp cmtu.. tp maybe blh mak2 mkn dulu sesuap ke pstu xpela bg anak mkn & kalo x habes mak leh habeskan dgn rilex je sbb xde risau2 dah hehe

sYiRa LoKMaN said...

kat mana tuuu///npe la la sedapppp je tgk..ni buat terliur ^_^

Fuza Musa said...

Yang Fuza dengar....Tak elok anak makan campur dengan kita

Mummydearie said...

Ya ke Msred mak tak boleh makan lebih daripada anak? Habis tu nak wat camna? Kalau ada anak sebesar anak-anak Msred ni, mahu saya makan hati tak dapat makan lebih...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno