May 19, 2014

KENAPA TIRU SAYA?

Assalamualaikum....



Last weekend, bawa boyfriends saya dan cuz dia orang pergi breakfast roti canai. Baru nak keluar hujan turun. Lebat juga, tapi sebab dah kebulur redah saja.





Order roti kosong dan saya macam biasa order telur separuh masak [ atau telur separuh mentah]. Memula tu order untuk saya saja, tapi tak sampai separuh makan si Iman sibuk nak juga. Maka akhirnya dia lah yang habiskan.

Saya order lagi satu set telur separuh masak konon-konon untuk saya ganti yang Iman dah ambil tadi. Saya start makan saja Iman sibuk minta lagi. Beria dia nak juga. Saya kata kejap mama nak makan sikit. Iman merengek mengada. Saya makan laju-laju sampai separuh, saya bagilah kat Iman. Set yang kedua Iman juga yang habiskan.




Entah sejak bila Iman mengikut saya suka makan telur separuh masak, tak tahulah. Over tau Iman.
posted from Bloggeroid

16 comments:

ZazaMyMoon said...

amboihhh pandainya mkn telur separuh masak.. macam org besar plak.

Sis Vee said...

kena beli stok telur banyak2 nih ... telur baik utk perkembangan otak serta menajamkan fikiran ... bagus utk iman .

Farah Waheda Wahid said...

dia nampak mama makan sedap agaknya...

Akif Imtiyaz said...

Wah sedapnyerrr Iman makan telur separuh masak ..

MaMa MuRsYiD said...

hahah.. anak mak sanagt ni

lieyalatif said...

kihkihkih....semua anak paw yeak msred..redhooo jek la yek...budak2 mane laa tak suke telor kan...lagi2 kalo dibubuh kicap..berebut dieorg makan sebenarnye....

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Telur separuh masuk mmg sedap kak...=

Kesuma Angsana said...

heheheh sebijik perangai ADIk , kalau Bf mesti nak pekena telur separauh masak ikut abahnyer

Cikgu Norazimah said...

hehe..si kecik mmg suka meniru ;)

Dunia Sementara Acikidah said...

Pandai dia makan telur separuh masak yerrr... aunty yang dah tua nie pun tak reti makan... :D

Haryati Faizal said...

Sian kat mama... tp selalu mang kita kena mgalah ngan anak...agaknya cara kita makan tu mbuka selera diaorg kot...

husna zahidi said...

ingatkan siapa yg tiru..hehehe..
ramai boyfriends akak..:)

miminadam said...

haha, comel jeee Iman makan.. tapi telur separuh masak memang sedap pun

Mar Mansor said...

eh pandai dia makan telur separuh masak ek..hihi..
saya dah lama tak makn telur separuh masak nih..

aRz MoHa said...

baguslah pandai makan telur separuh masak

Mummydearie said...

Baguslah. Ada juga ikut perangai Mamanya, Msred. Anak bujang saya tak makan telur separuh masak ni, samalah ikut perangai Mommynya!

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno