May 05, 2014

DIA PUNYA SNOOZE

Assalamualaikum....

we heart it

You alls snooze tak alarm clock you alls? Snooze tak? Snooze tak? Berapa kali? 3 kali? 5 kali?

Si Iffan ni ha. Susah betul dia bangun pagi. Menurun perengai siapalah agaknya tu. Alarm clock dia pun snooze juga. Tapi bukan kat alarm clock atas meja tu, kat alarm clock bergerak Iffan. Setiap pagi saya kejutkan dia [saya lah alarm clock bergerak Iffan], Iffan mesti minta lima minit.



Kadang-kadang dia cakap, " Lima minit mama." Kadang-kadang dia ngantuk sangat dia tunjuk tangan je isyarat 5 minit.

Ikutkan aja. Nanti dia moody pulak bangun. Lagi susah. Tapi saya kejutkan Iffan yang memula tu awal la 5 - 10 minit. Nasib baik Iffan punya snooze 5 minit sekali je.

Mama dia punya snooze? Hahaaa.... over!!





we heart it
posted from Bloggeroid

18 comments:

Akif Imtiyaz said...

Lya biasa time jam kalau hari sekolah pukul 5 mmg dah readyy dah bangun ... Tapi anak2 mmf snooze dua tiga kali la sebelum pukul 6..pukul 6 mmg wajib siap ..

Nurzakiah Hanum said...

good moning
singgah pagi isnin

ZazaMyMoon said...

kalau saya 5 kali snooze mmg terlajak lah gamaknya hahaha

Cik Puan Rara said...

alamak.tersentap lak rasa.sy lah tu yg selalu snooze tu.hahaha

Nurzakiah Hanum said...

good moning
singgah pagi isnin

Myra Jay said...

Sepanjang keje ni rasanya tak pernah snooze, selalu bila jam bunyi terus off, tapi part terbabas kerap gak.. gara2 snooze kan..hahaa

Kenit Cinonet said...

haha kenit pun biasa snooze ni :D

lieyalatif said...

hahahaahah tersenyum lieya bace entry nih...dulu lieya ni antara pensnooze yg hebat hahaahahaha...adoiiii...tapi tu dulu...skrang takde dah...kul 5.00pg set mmg 5.00pg dah terduduk bangun heheeheh....

comel jek bace keletah iffan ni...punye laa nak jaga mood diekan msred...

Cikgu Norazimah said...

comey ! tu ok la budak2, ni hubby CN pun sama, asal kejut pagi je,mesti 5 minit gak ! mcm mana nk buat tu? hehe

Cikgu Norazimah said...

comey ! tu ok la budak2, ni hubby CN pun sama, asal kejut pagi je,mesti 5 minit gak ! mcm mana nk buat tu? hehe

nasa mulia said...

setiap subuh hari wajib dengar itu bunyi snooze...

MaMa MuRsYiD said...

Haha..saye Kekadang snooze sampai alarm x mo bunyi dah Haha.. Asyik snooze je makhluk allah ni.. Bile nak bangunnye.. Alarm pon menyampah... Haha

Rai Ourkizuna said...

saya kadang sampai henset give up nak snooze.. hahaha..

Linda said...

hehe...terbaiklah mama jadi snooze...saya tobat tak snooze kan alarm clock....bingit telinga xleh nak sambung tido :p

sal ya said...

Tak pernah snooze. Biasa set dua waktu. Selalunya sebelum subuh dh bangun. Tmbhn skg tmbh app softnet. Tiap kali waktu solat berbunyi.

IbuNoey said...

haha..citer pasal snooze ni, IbuNoey pun jenis yang suka sangat nak snooze jam. kadang-kadang terlajak habis..so sekarang ni, memang snooze seawal-awalnya..huhu...

Mummydearie said...

Mama punya snooze tu yang nak tahu berapa lama :) Saya biasanya set alarm 2x aje. Pertama 30 minit awal. Tapi sebab dah tahu, memang kali pertama tu tak bangunlah, senang cerita :)

QasehnyaRania said...

snooze juge .hihi
mama, punya snooze brapa laa erk.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno