May 26, 2014

BOLEH KE AJAR ANAK MACAM TU?

Assalamualaikum....




Seronok drive ke office hari ini. Tak jam langsung. Agaknya ada budak yang dah start cuti sekolah, tu yang jala clear tu.

Hari ini ingat malas nak hantar Iffan dan Ian pergi sekolah. Biar dia orang cuti saja aka ponteng. Tapi Ian bangun pulaj dan dengan bersemangatnya dia bersiap pergi sekolah. Baguslah Ian rajin pergi sekolah. Jangan ikut perangai mama yang malas ni. Tapi jangan pulak tadika je rajin. Nanti dah masuk sekolah rendah hilang pulak rajinnya tu. Tadika bestlah banyak main saja.

So, Iffan sajalah yang ponteng hari ini. Bukan sebab Iffan malas pergi sekolah. Tapi sebab mama dia malas nak bangunkan Iffan. Haish... buruk perangai. Bini sapalah ni?
posted from Bloggeroid

20 comments:

Sally Samsaiman said...

hoi hoi..malas! hahahah....

Ayu azmir said...

sekali sekala

Norfanil said...

hahaha.. mama dia ajar jangn gi sek.. best nye jadi anak mama mcm ni

Ija Rased said...

hahahahha..malas untuk ari ni.esok mama iffan rajin.

ZazaMyMoon said...

biasa kak dah hujung2 ni kadang kita yg mak paling over nak bagi lesen memonteng hehe..

Asha Lya said...

musim cuti sekolah dah tiba hehe..lya menabung cne :)

Khai♥Rin : anies said...

hahahahah

ZalinZalina said...

Hehehe..kadang2 kak ina pun suruh anak ponteng kalau sekolah hari sabtu..maleh nak ngantor :)

Zara Nurhaidah said...

aik ?? mama ifan xkejut pegi skola ? haha.. jarang dgr mcm ni.. tp mmg cuti skolah dah nak start kan.. anka buah zara last skolah esok.. =)

Hana Soffelia said...

hehee sekali sekala malas ye dak? Jangan selalu tau mama.. haha

Naniey Jemiey said...

haaaa jangan malas--- padahal kita sendiri nak datang kerja pun liat nak bangun pagi nie..akeke

Fiza Rahman said...

Asal cuti skolah jer jalan pon tak sesak kan. Tu yg best ☺

Chekgu Azrine said...

Sekali skla blh jugak..haha..
Mcm ahkak suka jgk nk merayap lps hbs sek..
So pontengkan ank sek agm..kikiki

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Hahaha....boleh plak macam tu eh?
Bertuah la Iffan, sekali sekala dapat ponteng sekolah...hikhikhik~

sal ya said...

A'ah... smlm last sekolah. Budak2 ni pn dh start cuti ari ni. Mmg kena pergi sekolah walaupun tadika. Kecuali sakit je br blh x pergi.

el said...

ekekeekkek mama uols dah start malas2 x sabo2 tgu esok cuti ekekeke btw selamat cuti sekolah..legalah mak2 kan x payah nak rushing anak sekolah bagai

Myra Jay said...

Hheee, kekadang je yg rasa malas tu kan :)

Tp ni dah start cuti skolah lg best, jalan lengang je ;D

husna zahidi said...

hahaha boleh mcm tu ye mama iffan nih..:p

sYiRa LoKMaN said...

hahah...bahaya ni..jgn selalu ye malas tuuu

Mummydearie said...

Entah, tak tahulah bini siapa Msred. Lupa lak nak tanya siapa nama suaminya :)

Dah hujung-hujung tu memanglah rasa macam nak beri cuti je kat mereka. Bukan sebab mak malas tapi masa zaman sekolah dulu, maklah yang paling rajin ...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno