May 02, 2014

ALASAN NAK MENGELAK

Assalamualaikum....




Baru lepas hantar Ian kindy. Sekarang ini sedang bersantai kat rumah. Penat semalam pergi kenduri rumah MIL. Pukul 11 pm baru balik.

Ya, saya cuti hari ini. Saya suka cuti terselit ni.

Iffan tak pergi sekolah sebab dia demam. Dari semalam dia dah start sakit tekak. Tapi time kenduri semalam elok saja dia berkejar-kejar dengan cuz dia. Balik terus demam tak larat dah muka. Pagi tadi buat muka tak larat nak pergi sekolah.

Si Ian syami pulak, bila tahu abang dia tak pergi sekolah dia pun tetiba tak nak pergi sekolah. Padahal dah mandi breakfast dah, nak pergi kindy dah. Ian boleh cakap tanak pergi kindy. Dia cakap,

Mama, abang Iffan tak pergi sekolah sebab dia sakit ke?

Ya, kata mama Ian.

Ian pun tak nak pergi sekolah lah. Ian sakit.

Ian sakit apa? Tanya mama sambil rasa suhu badan Ian mana tau berjangkit demam abang Iffan. Tak ada pulak panas.

Ian sakit ni. Kata Ian sambil tunjuk jari dia yang calar akibat jatuh waktu main kat kenduri MIL semalam.




Bertuah punya budak! Sikit je pun calarnya. Alasan.

posted from Bloggeroid

14 comments:

Anizz Annisa said...

hehe.. pndai ye ngelak xnk g skola..huhuhu..

ZUKI DIN said...

salam. kecik2 dah nak ponteng tadika..noti la. nanti pakcik zuki x nak belanja ais krim la..

el said...

dia jeles abg dia akan bermanja2 ngan mummy dia..so dia pun xmau terlepas lah tu yg xmau pi kindy hehe

misz sheyla said...

amboiiiii....hahaha...cute je alasan sakit die...hahaha

idzwa kamaruddin said...

ye la mama..calar tu tak boleh pegang pensil nanti..kekekekee..kelakar la ian ni!

Fiza Rahman said...

Hehehe...alasan tak cukup kuat tu iffan ☺

Farah Waheda Wahid said...

wah seronoklah cuti...he h ehe...

Sis Vee said...

kerenah anak mmg camtu ... hehehee sabar jer mamanya .

RDZ Z said...

sakit calar ya..he..he. Salam Jumaat Mis red..

Mummydearie said...

Sakit tu jari tercalar, Msred :) Takpalah kot sesekali tak gi kindy. Kita yang dewasa ni pun rasa nak MC aje hari ni. Nasib baik tak ikutkan nafsu malas nih.

Rai Ourkizuna said...

mak saya kata.. jauh dari perut takpe..hahaha

Lyn Yusoff said...

ngelat tak nak pegi school yer..
kids selalu gitu kan.
klu ada salah org tak pegi kindy, dia pun nak join sama

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam Ms Red..

hehe...mcm2 ragam anak2... :p

QasehnyaRania said...

hihi.pandai ye ian crik alasan

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno