April 08, 2014

TERASA BERAT SUNGGUH

Assalamualaikum....

Pagi ini tak mampu lagi nak buat breakfast. Air kat dapur dah habis. Beli saja breakfast. Kesian boyfriends saya. Air yang tinggal nak buat chichi, yayak dan buat ambil wuduk. Bertabahlah. Harap petang nanti ada balik. Weekend hari itu air tak ada sampai 3 hari. Air yang ditadah tak cukup.

On the way pergi office, jem teruk sikit dari biasa. Lenguh juga kaki sebab bawa kereta manual. Saya tak pandai bawa kereta auto. Sabar saja.

Sampai office lif rosak. Time macam ini terasa betul beratnya badan terpaksa diangkat naik tangga 3 tingkat. 3 tingkat saja pun tapi sampai atas semput mengalahkan orang tua. Heheee..... Apa boleh buat, sabar saja sambil senyum.


kalau ada ni kat rumah, memang senyum lebar ni.....


Hari ini nak buat kerja rajin-rajin sampai siap kerja yang ada. Bila kerja dah siap bolehlah main-main. Eh, boleh ke main-main kat office?

Rabbiyassir....


35 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SENYUM OK SIS

syawalsimpsons said...

salam pagi kakak

Masya said...

bila air takda mmg mencabar dibuatnya...

nasa mulia said...

Sabar banyak2 ye...

Rinna said...

Banyak2 bersabar yer.. dengan dugaan gini..

Wahh cantik2 tgk kasut2 tuh.. yer.. :)

rasp said...

aduhai rimas rasanya bila takde air kan....
aduhhhh 3 tingkat???
kalo i mau pengsan hehehehehehhe...

selamat merajinkan diri sis :D

:: idzwa :: said...

tingkat 3?huwaaa semputtt...

arina abdul rahman said...

siannye.. bertabah la wahai akak :)

salam akak.. sambil jalan-jalan sini :)

Aisyah Az said...

kesian kat sis.. tapi ini dugaan kann.. semoga sis n family tabah hadapi semua ni. kalau ecah ada kasut tu semua, senyum pathalipatmalam

Mummydearie said...

Dulu pun saya bawa kereta manual, rasa kekok bila tukar auto. Pelik pulak rasanya bila terbalik daripada kebiasaan. Bila baca entri Msred ni, ahah...ada kawan rupanya yang sama sikap.

Kalau air takda lebih daripada dua hari memang siksa sikit hidup. Kita yang tua ni bolehlah diuruskan tapi budak-budak memang kesian. Alhamdulillah, rumah saya takda pulak kena catuan lagi dah lama gak.

Kalau ada deretan kasut macam tu, memang tak nak keluar rumah pulak rasanya. Nak tenung lama-lama kat kasut yang cantik-cantik tu. Nak pakai pun rasa sayang.

Nur A.Z said...

banyak dugaan tu..sabar ye..

Cik Itah@RRP said...

salam. huhu sabar saja la :)
btw cantik kasut+ tu semua..

BUNDA a.k.a KN said...

Kalau nak ngangkut air macam mana tu...tingkat tiga jenuh tuuuh..
Harap bersabar yer sikit hari lagi pulih lah catuan air tuuh..

lawa kasut2 tu...tak jual ke?..hehe :)

Kathy R'bain said...

banyak dugaan ni sis..sabar yer?

Azura Aziz said...

cun lah rak kasut camtu.. good idea to share.. salam kenal, tq singgah blog Alycia ;)

Akif Imtiyaz said...

kena sabar byk2 ..insyaallah Allah sentiasa bersama insan yg sabar .. Tapi bila dah ada air jgn membazir tau ..hehehhe

Iela Fazielah said...

selamat pagi.... amik je air opis bwk balik...kiki.... kena excersize bg badan ringan semula

Anizz Annisa said...

sabar la ye kak.. memg tengah takde air skrg nie..

Asha Lya said...

bertabah sja la ya sis..harap2 ada la air.memang parah kalau tak ada air

Clive Einstein said...

boleh jer kalau pandai cover hehehe

Nurfaezah Abdullah said...

kawan2 fae ramai cakap bawa kereta auto lagi senang daripada the manual one. tau la pulak fae coz fae belum pandai driving hehe.

kalo air kembali ada, kena tadah bertong2, berbaldi2 banyaknya..

sal ya said...

Auto senang kacang je. Blh bwk manual tp sangkut2 skt la. Dh lm x bwk.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

sabar jer la akak..dugaan tue..huhuhu

aynora nur said...

Singgah kat DrSukida, beli air pun boleh guna gak. Tapi, sabar yea..

Farrah MF said...

mencabar jiwa & raga kan bila tak ada air. rumah saya dr bulan 3 lagi air kena catu. berkejar-kejar tadah air.

Nurul said...

Nrl dua2 pun bleh... kejap pakai auto, kejap pakai manual...dah biasa... memang mencabar bila xde air nih... lagi2 yang ada anak kecik ramai... x cukup pun yang ditadah tu... nrl time xde air mmg mandi kat opis je... hehe ^__*
tapi kena datang awal le...

Akak Adek said...

be strong sis..! hehe ^___^

dugan2x..

Cik Puan said...

kalau macm tu ade kat rumah...bahagia nya kite kan...hiihi

Petak Bunga said...

byngkan daki tangga nga kasut kat rak ats tu..

ngeri oh..

Cho Zila said...

ingatkan pakai kasut berat taditu... oo kalau der kasut pelbagai macamtu membebeller suami saya.. ni kasut saya der 4 tupun termasuk seliparpun dia dah bising ....
memang dugaan yerk... selalu datang berangkai punya... jadi sabar...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam Ms Red..

Hhuhu..kat umah ni 2 hari tak de air pun dah 'terasa'.. allahurabbi...semoga allah ampunkan dosa2 kita semua..

hehe..akak tingkat 3.. saye ni tingkat 1 pun dah mcm seploh tingkat *punya malas*

Cikgu Norazimah said...

impian CN nak ada kasut mcm dlm gambo tu..huhu

adianiez AIDA said...

bila keje siap, semua boleh jadik! yg penting keje da siap, amanah da dilaksanakan dgn sepenuhnya :-)

Ibu Lala said...

Kalau sy pun naik tangga mengah

QasehnyaRania said...

mncabar kan air xda.saya hari tu 5 hari kak..huahua.
nasib le berdua aje

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno