April 15, 2014

TAK NAK PAKAI KASUT

Assalamualaikum.....

Walaupun badan tak berapa nak larat bangun [sebenarnya mood yang tak nak bangun] tetap bangun. Semalam dah cuti, cheerry berry. Saya dan Iffan dua-dua sakit perut. Lepas breakfast cekodok, hantar iffan sekolah agama, then hantar Ian. 


Lately ni, Ian Syamie beria nak pakai selipar saja pergi kindy. Tak nak pakai kasut sekolah. Ingatkan dia saja saja malas nak pakai kasut. Yelah, pakai sekejap je. Bila sampai kindy buka kasut letak kat luar kelas je. Then pakai waktu balik sekejap. 


Pagi tadi pun dia buat perangai tak nak pakai kasut. Saya tanya kenapa? Ian cakap...

"Kalau pakai kasut lambat, kalau pakai selipar cepat. Ian nak kejar buaian." Katanya....

Bertuah punya budak.

Ingatkan kenapalah dia malas pakai kasut, nak berebut buaian rupanya. Waktu balik memang sengaja jemput Ian lambat sikit sebab nak bagi dia main kat playground kat kindy dia dulu. Ian sampai pesan, jangan jemput dia cepat sangat, nak main dulu.

Lepas tu saya tanyalah. "Kalau pakai selipar dapat tak main buaian?"

Dengan muka sedih Ian jawab, tak. Hahaaaa... Tau dah. Ian Syamie tu pemalu, tak pandai berebut. Macam saya.

   
kalau jumpa swing yang macam ni, memang tak akan naik...

39 comments:

Nurzakiah Hanum said...

good moning
take care
anum dah pm kat page

sYiRa LoKMaN said...

selalu cm tu kann..kalau ade org..ta main

Farah Waheda Wahid said...

la nak kejar buaian rupanya... hik hik hik...

Ayu sukatiakula said...

bijaknya dia.. bagus jugak cara dia tu utk elakkan berebut dgn org lain

Azura Aziz said...

hehe.. comey jawapan dia..

haah la, buaian tu mcm takut jer..

~Nor Arena~ said...

hhehhehe.. mcm ina dulu kak... ina suka berebut buaian time tadika dulu... smpai gi tadika ina la org pertama.... ^_^

syawalsimpsons said...

cumil la si hensem ni tau

Cik Ngah said...

olooo siannya tak dapat buaian ye,pemalu sgt tu..heheheh

Asha Lya said...

hehehe pintarnya ian..semata2 nak main buai ya tak mau pakai kasut

Nurul said...

Ala, ciannya x dapat main buai... pemalu anak akak ni cam anak2 nrl lah tu... x pandai berebut cam orang lain... diorang boleh tengok je orang main... tapi anak bujang sorang tu lain plak... main belasah je...
ps - kalau ada swing cam kat atas tu, nrl pun x berani naik...

Sally Yatiey said...

Menakutkan je swing dlm gambar yg terakhir tu ;D hee

Ija Rased said...

seronok main kt kindy ngn kawan kawan la tu

Azlealee Bashir said...

Samalah dengan anak saya..memang tak nak pakai kasut pergi kindy..

Iela Fazielah said...

pandai ian....dia nak cepat... dia dah fikirkan cara tu..hihi

Sue Bee said...

MRC,mmg sebijik cam perangai anak SB.gi sekolah kemain smart dengan kasut, bila sampai je muka pintu kelas, siap dengan stokin ditanggalnya..adoii..balik sekolah,SB bawa spare selipar dalam kereta,.sbb dia tak nak guna kasut dah..hari2 mcm ni,tau..hihiii..sabar je laa

Anne Nurain said...

haha comel je ian..
sanggup pakai selipar gara2 nak main buaian.. hihi..

Wafi Remli said...

Wah, bestnya swing macam tu!

RDZ Z said...

Comel aje..nak naik buaian punya pasal ya..

Mas Zull said...

assalamualaikum msred...nak cepat naik buai rupa2nya patutlah x nak pakai kasut ...:)

Akif Imtiyaz said...

Hehehe kerenah anak2 ni mcm2 kan ??
kadang2 kita sbg mak ni blh naikponingg jugakk kan ??

Mummydearie said...

Takutlah Msred kalau buaian macam gambar terakhir tu. Mahu silap swing terus jatuh entah ke gaung mana :)

Pemalu juga ya si bujang ni. Kalau dah pemalu memang susah sikitlah nak dapat buai tu. Sama aje macam anak sulung saya. Kat rumah aje hyper, in public terus jadi sopan santun, tak keluar suara pun!

Cik Puan said...

laaaa...nak cepat sampai ke buaian rupa nya..lepas ne kene suruh cekgu buatkan buaian banyak2..so takde lah budak2 berebut...

faizah muhammad said...

alamak siannye x dapat naik buai..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

nak main buaian punya pasal sanggup tak nak pakai kasut yer Ian..hehehe..lepas nie mtk ibu belikan buaian satu letak kat rumah tau.. =D

:: idzwa :: said...

haih...seram ok buaian tuh...

babYpose said...

gerunnya swing macam tu, pandainya ian jawab, sebab kejap sangat pakai kasut kan. sian pulak tak dapat main..

sudipVSsenduk said...

Alahai.. sian dia tak dapat main..

Siti Hajar said...

Heee. buaian punya pasal. Tadi baru je naik buaian jugak :)

Dhia Dirham said...

esok mana tahu rezeki ian dapat main buai. hehehe

sHaRiNa eLyaNa said...

klau swing cmtu comfirm sha xnak naik..gayat oo hihih

Aisyah Az said...

hamboii sampai macam tu yer.. keke.. miss my childhood life

Cikgu Norazimah said...

hahaha...mmg comey jer alasanya ;)

Ezna said...

oh oh oh gayatnya swing tu...agak2 kukuh ke tali? hihi

Ibu Lala said...

Ha ha ha. Mcm mcm alasan budak budak ni kan.

Nad MamaZN said...

bijak jugak ian ni
sbb dia pandai pk penyelesaian

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ms red..

hehe..nk men buaian rupenye..
alahai..pemalu heroes akak ni..


err..kalo cma nk test je nek buaian tu.. tinggi!

Ainim Suju said...

kesian ian ya...nak main buaian rupanya

Wafi Remli said...

Cantik gak gambar yang first tu

QasehnyaRania said...

sabaq je la.nk main buai rupanya.
mcm best pic last tu.hihi.takut terbuai ke mana je nti

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno