April 02, 2014

SHOPPING BUKU LAGI

Assalamualaikum.....

Last two week, 22 March hari itu, bawa boyfriends pergi Bookerville, Pameran Buku Antarabangsa di Putrajaya International Convention Centre [PICC]. Demam memborong buku belum habis. Discount to 75%. Tapi macam biasalah yang discount 75 % tu stok lama-lama. Janji pergi dangan family adik saya, tapi dah nak balik baru jumpa.


Depan pintu masuk, haruslah snap pictures kan. Hati dah tak sabar nak masuk. Rupa-rupanya kat sebelah ada Baby Ekspo tapi tak sempat nak pergi.




Iman yang sedang menunggu belon dari Mr Clown. Kelakar tengok Iman tengok je Mr Clown tu. Nak pergi minta belon tu dia takut. Iman tunggu saja.



Kat dalam. Macam biasa boyfriends saya ni kalau pergi kedai buku pun akan duduk macam ni sambil buat kedai tu macam kedai dia sendiri. Kadang-kadang tu dia orang baca buku sambil baring-baring lagi tak kiralah atas karpet ke atas simen ke. Ingat ni kat rumah. Maka haruslah girlfriend dia orang ni terjerit suruh bangun.

Itu je gambar. Tak sempat nak ambil banyak-banyak. Iman ashiklah meragam nak berdukung. Dapat ambil 3 buah buku saja untuk saya dan sebuah sorang untuk Iffan, Ian dan Iman. Jadi lah. Alhamdulillah rezeki. 

21 comments:

Petak Bunga said...

sekali pun x pernh berkesempatan..
nak beli buku luth aje..
mak dia dah kurang membaca

Asha Lya said...

bagusla amalan membaca buku di amalkan sejak kecil.

el said...

seronok tgk boifrens uols tu tgh bc buku..dah wat mcm umah sndiri hehe

Farah Waheda Wahid said...

bila shopping buku ni memang seronok...

mirza syazwina said...

bagus3,suka membaca^_^

Ida Yuni said...

Seronoknya..=)
jemput join GA ida..
http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/04/simple-1st-giveaway-blog-kisah-kita.html

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan galakkan membaca

Amanda Suria said...

seonok bila bawak anak2 pi kedai buku...memang ralit masing2...

Sis Vee said...

zmn main game ni , susah sebenarnya nak semat minat membaca kat bebudak . alhamdulillah boyfriends tu suka membaca .

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Ms Red..

bagusnye heroes ni gemar menelaah buku..
cma tak dan lagi nk ke pameran or jualan buku mcm bbw tu...

Farrah MF said...

seronoknya tengok budak-budak ni asyik baca buku...

Farrah MF said...

seronoknya tengok budak-budak ni asyik baca buku...

Knor said...

bagus 2...ulat buku banyak kat rumah ni...sepi jer rumah bila dpt buku...ketenangan raudah

Anizz Annisa said...

wah bgus pupuk minat mmbaca.. :)

:: idzwa :: said...

seronokk..

nasa mulia said...

kita pun pergi kt sini, tapi x beli banyak...nak tunggu yang PWTC hujung bulan nie lagi meriah.

Sally Samsaiman said...

rasanya macam pernah baca entry ni...hahaha..terpublish ek last week?

Cik Puan said...

siap duduk lagi...alahaiii....kusyuk sangat mereka bace buku...

Myra Jay said...

Seronok tgk duduk bersila gitu sambil baca buku..
Amalan bagus ni :D

Nad MamaZN said...

bagus dorg ni kecik2 dh ada minat nak membaca...

QasehnyaRania said...

sronok bila anak2 mnat mmbca ni.
diasuh dr kecik

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno