April 22, 2014

SAYA TAK PREGNANT

Assalamualaikum......

Di tempat kerja saya ada disediakan uniform. Sejak masuk kerja sini saya pakai uniform, kemeja. Tapi hari ini saya pakai long dress, tak nak pakai uniform. Dah lama berkira-kira nak pakai baju biasa, tak nak pakaj uniform lagi.

Sebab apa? Sebab saya dah chubby cute la. Baju tu dah ketat dah menampakkan apa yang sepatutnya tak nampak. Terpaksalah saya basuh, lipat dan simpan dalam kotak [ almari je ] baju uniform tu. Tunggu kurus balik baru boleh pakai balik.






Masuk pejabat tadi, ada pulak yang tanya. " Akak nape pakai baju biasa? Dah ada isi ke?"

Hep!! Spekulasi.





Belum ada rezeki nak dapat baby. Baru ada rezeki nak dapat badan chubby cute. Janji sihat. Alhamdulillah.

31 comments:

ecah khalili said...

kak..lepas ni kalau orang ckap cmtu terus aminkan jer..hehe

Azura Aziz said...

hahaha.. people alway like to make spekulasi kan ;)

Kenit Cinonet said...

akak pun baru kena kate gitu last week sebab pakai baju maxi cotton haha. Nampak kembung kat perut tu padahal baru lepas melantak nasi lemak pag tu haha :D.

Ayu sukatiakula said...

insya allah, ade la rezki msred nanti..

Azlealee Bashir said...

InsyaAllah..ada rezeki msred nanti..kena berusaha lagi..

Nurzakiah Hanum said...

INSYAALLAH NANTI ADA KAN

Akak Adek said...

hehe, kena senam lebih ler tu =D

Asha Lya said...

hehe kalau ada rezki alhamdulilah kan sis

mama maman aka yana said...

me pun sama.. byk kali dah org tanya.. huwa-huwa.. gemuk sgt nih

Ann said...

doa tu kak..hihih..
xde ke gmbr comel akak tu?nak tgk jugak..ehehhe

Aisyah Az said...

insyaAllah .. smoga dilimpahkan rezki =)

siti alfakhishah aman said...

hah makan banyak la tu.. hehehe.. kalau dah rezeki alhamdulillah.. :)

Nurfaezah Abdullah said...

kena exercise lebih pasne hehe

lieyalatif said...

amin....mane tau masin mulut org yg bertanye kan msred heheheeheh

lgi pun tu menunjukkan org syg kat kite, asal nampak lain sikit jek mesti tanye nape ...haaaa betul tak ekekekeeke

Anizz Annisa said...

aminkan aje sis..hehehe.. :)

Cik Puan Rara said...

hahaha bertabahlah kakkk!

:: idzwa :: said...

amin...ehh ?

Mummydearie said...

Kalau masih teringin, amin kan ajelah Msred. Mana tau tetiba rezeki datang lagi. Boleh pakai long dress aje memanjang :)

Mar Mansor said...

in sha Allah..mana tau ada rezeki nanti kan..
kalo tempat kerja saya tak pakai uniform nanti kena warning letter...tp kalo dah tak muat nak wat camne kan..

Amanda Suria said...

erk..kalau betul apa salahnya kan...hehehehehe

el said...

hahahahaha diorg ni suka2 je mulut kan..tp betul or bohong ekeke

Nurul said...

Hehe, ada le rezeki tu nanti... ^__^

Rai Ourkizuna said...

haip mulut...hehehe...

Wafi Remli said...

Semoga mendapat rezeki yang baru, ameen

Dzureen Darwis said...

in shaa Allah mungkin satu hari nanti ada rezeki.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Eh mana tahu manis mulut kawan akak tue ka.. best la..=D

Sis Vee said...

mcm my kakak . sbb perutnya besar , org sangka dia mengandung . klu masuk LRT , confirm ada org bagi seat . Bila dia mengandung , org x perasan lak ...

nasa mulia said...

tulah badan kita asyik mencuby jer, penat asyik invest beli baju sebab bertukar size...Kalau ada uniform senang sket, kalau sempit minta tukar yg saiz besar lah...hehehe

QasehnyaRania said...

hihi... senyum je.

Nad MamaZN said...

adoi , pantangkan bila kita buat lain dr biasa...mesti soalan tu kluar dulu..

Diana Lim said...

nk tgk gambar chubby kak iza...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno