April 29, 2014

SAYA SUKA BRACELET YANG INI

Assalamualaikum....

Sebelum kawen dulu, saya memang gila gelang, bracelet, charms bracelet, bangles. Saya suka sangat collect gelang. Rantai, subang atau cincin saya tak suka sangat. Saya suka gelang. Walaupun kadang-kadang saya tak melaram keluar setakat pakai t-shirt dan jeans saja, saya tetap nak sarung gelang. Dress simple, gelang je over.

Tapi sekarang bila dah ada hero 3 orang kat rumah, mula malas nak beli. Ashik beli saja dia orang bawak main sampai putus atau hilang. Konfiuslah dia orang ni suka bawak main gelang saya tu, kalau budak perempuan fahamlah. 

Lagi pun dia orang selalunya bukan bawak pakai pun, saja-saja buat baling-baling, buat prop bila main lego atau patung askar kecik-kecik tu, atau entah apa-apa lagilah yang dia orang buat.









Sekarang ini, terasa minat sangat design gelang yang ala-ala macam ni. Nak beli ke tak nak? Macamana nak elakkan daripada boyfriends saya bawak main? Tak kan nak simpan dalam peti besi pulak. 

Credit pictures :  We Heart It

 

14 comments:

ZazaMyMoon said...

beli pandora je kak.. berbaloi2 tiap2 bulan boleh beli charm :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sheila dulu pun minat pakai gelang2 kat tangan. sejak kawin ni dah malas la. rasa cam leceh je. hari ni pun boleh terlupa nak pakai cincin kawin. hihi singgah menabung digi sini~~~

Nurzakiah Hanum said...

cutenya gelang

Farah Waheda Wahid said...

farah pula peminat charm bracelet yang tegar...he he he...

SAMIQA ♥ said...

Nurrul pulak jenis tak pandai nak gayakan dgn barangan2 ladies... jadi memang tak pernah pakai.. teringin tapi........ tak taw lah suka tengok org lain pakai aja.. mcm comel jee....

mama maman aka yana said...

Sy lebih minat pd gelang emas.. hahaha.. susah nak kumpul banyak2.. ada satu pun dah ok.. haha

Petak Bunga said...

x pakai mana dah sekarang ni..
gelang mas je kalau pakai pun musim raya..
macam mak-mak..

~MommyAqilMedina~ said...

Cute-cute semuna gelang tu..mesti nampak comel je kalau akak pakai..aida minta yang best friends tu..nampak meaningful..hehee

nana liena said...

saya pun suka pattern mcm ni..kalau akak nak..akak try google/follow ig atau fb -> the sisters project. tak silap diaorang ada jual tau..murah lg..

adianiez AIDA said...

kita sama :-) sgt suka gelang or apa-apa aksesori tgn. best!
skang ni pun anak-anak dara aida nak ikut :-)

nasa mulia said...

memang tk pakai gelang2 camtu...old fashion sikit pakai gelang emas yg tu pun bertahanlah kejap...bila dah rimas, tanggalkan....hehehe

Sally Samsaiman said...

SIMPAN KAT TEMPAT RAHSIA KAK...hahaha :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ms red..
ehehe..cma dulu penggemar gelang jenis ni..
tp sejak dah kawin rase rimas plak..

hihi..kalau dah teringin beli je satu..puaskan hati sendiri.. :p

QasehnyaRania said...

mmm, xdpt nak nolong.
beli je msred.pastu simpan ditempat rahsia

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno