April 24, 2014

NAK JOIN GROUP BACKPACKERS

Assalamualaikum.....

Di pejabat sekarang ni hujan lebat. Nyaman saja, sesuai untuk merehatkan mental dan fizikal beradu di atas tilam empuk. Tapi cuma boleh membayangkan dalam minda separa sedar saja.

Officemate tetiba memberikan cadangan.... Jom kita pergi bercuti nak? Luar negara. Pergi dengan family kitalah. Ramai baru seronok.

Kepala saya dah mula berangan. Saya teringat masa muda-muda dulu. Saya dan Mr Hasben selalu berangan nak pergi Backpacking around Europe. Dialah berangan nak pergi Europe. Saya prefer Backpacking around Japan or Korea.



Saya cakap, oppa [dalam bahasa melayu]. Kita kumpul duit banyak-banyak, pas tu kita ambil cuti dua tiga bulan, kita Backpacking around somewhere nak? Pergi Jepun [sebab Disneyland] ke Korea ke [pengaruh K Drama] nak tak?





Mr Hasben suka saja. Dia memang suka berjalan. Hari-hari kerja dia berjalan je, bawa orang pergi bercuti. Macam-macam kita orang angankan. Nak pergi situlah nak buat inilah.

Kadang-kadang sekarang ini bila saya tanya dia... oppa, bila nak gi backpacking ni? Dia tersengeh jawab, kita backpacking around Malaysia je lah. Ek e leh. Malaysia dah habis round dah lah oppa. Babab kang.




For tips for backpackers and list of hostel for backpackers in Malaysia....

www.backpackingmalaysia.com

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

meh join group anum

Sally Samsaiman said...

untung la jadi backpackers..hahaha :D

QasehnyaRania said...

syok jugakkan.so, jadi tak?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam MS rED..
Wahh.. sound interesting..
cma pun malaysia ni tah habes meround lagi.. hihi

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wallahiii bestnya nak join backpackers. sheila teringin gak nak join.. tapi sejak kawin ni kena tgu masa yang betul baru dapat travelling. heee singgah menabung inti sini~~~

Akak Adek said...

best la...! :D

RDZ Z said...

Jom...kita memang suka pun aktiviti macam ni..In Shaa Alllah bulan september nanti..

Asha Lya said...

lya tak pernah lagi travell hihi..bestnya sis

lieyalatif said...

kawqan lieya ade backpakers nie...tapi die bujang laaa...mmg syok tgk...main gamble jekkkk.... yg penting hati kene berani kan...kalo lembik2 mmg takleh laaaa....contoh mcm lieya laa...

bella luna said...

seronoknya nak p traveling. lg2 backpacker. tp before kawin ssh nak gerak. mama xbg. lps kawin pun belom tentu encik husband nak layan kan. haha

el said...

hubby iols ada jugak ajok jd backpackers ni jln2 luar negara..tp iols ni xbolehlah...sure nak bw anak2..sian diorg kalau ditinggalkan hahahaha..

aizamia3 said...

sambil baca ni sambil verangan nak ke mana..

Budak Kampung said...

kiranya aktiv gak akk n asben ni ek

Aisyah Az said...

ecah pun tringinn bangat mahu nyaa backpacker around korea..tapi cha tak da oppa nak diajak. sobsob.

Affy Afiqah said...

ika pun pernah juga kak berangan nak jadi backpackers bila travel...tp mesti tunang ika perlekehkan hahahaha..dia cakap ika tak larat bawa beg berat laa ape laaa..cetttt...tapi rasa mcam best je travel macam tu...insyaAllah laa dah nikah nanti nak travel around the world dengan dia :)

Tihara said...

akak pun ada verangan jugak nak backpack around the world gitu
tapi verangan saje la..hehe :)

Azhafizah Md Nor said...

memang seronoklah dapat join..cuma xde masa je kan..huhu

Wafi Remli said...

boleh ke

Sya Nadia said...

hubby sya pun ska berjalan..tp sya suka ddk rumah aje..hehe

Ann said...

samalah kak..pernah jugak kami suami isteri berniat begitu..tapi utk cuti 2 3 bulan tu msh lg 1 kemustahilan..huhuh

Haryati Faizal said...

klu pi ngan group besh la...

~MommyAqilMedina~ said...

teringin nak ber back packers jugak tapi sekarang keadaan tak mengizinkan lagi..mesti best kan dapat tengok negara orang..

Mummydearie said...

Kalau bujang seronoklah. Sekarang ni tak merasalah. Nak tinggal anak pulak alahai tak sanggup. Kalau dapat cuti sebulan dua pastu gi jenjalan memang bestkan.

nana kimie said...

wah seronoknya akak da abes round malaysia!

Bitt (double IS) said...

backpacker style adventure skit tapi tunggu anak2 membujang...adoii takut tak larat pulak kita nanti..agagaggaa

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno