April 28, 2014

KLIA 2 OPEN DAY

Assalamualaikum....

Tadi cerita Saturday sekarang cerita Sunday [27/04/2014] pulak. Mak saya beria ajak saya bawa anak-anak pergi KLIA 2 Open Day. Kalau ikutkan hati saya nak santai atas katil baca buku atau tengok drama korea. Tapi ikut kan saja mak.

Sebelum bertolak ke KLIA 2, singgah Pasar Karat di Seksyen 13 Shah Alam. Mak nak breakfast kue teow goreng kat situ. Ini first time saya pergi Pasar Karat Seksyen 13 ni.




Iman kepanasan...meleleh peluh kat muka dia...


Lepas breakfast terus pergi KLIA 2. Ramai juga orang. Aktiviti sampai pukul 7 pm. Ada coloring activity untuk budak-budak. Iffan nak join tapi saya cakap dah tak boleh register. Kita sampai lambat. Padahal....






Iman sibuk nak tunjuk jajan dia




mak saya merangkap ketua rombongan, bersama boarding pas dia...

kitaorang nak berlepas dah...

sukahati je kan buat macam ruang tamu rumah sendiri...

Ian Syamie!! buat apa tu?!!



di bawa tour naik bas kat RUNAWAY [landasan kapal terbang]
 

 
google: SKY BRIDGE



Lama juga kat sini. Sempatlah Zohor dan Asar kat surau baru. Tapi telekong belum cukup stock. Kena tunggu giliran. Saya pulak jenis pemalas nak bawa telekung sendiri.

 


posted from Bloggeroid

22 comments:

Asha Lya said...

seronoknya..lya entah bila la dpt ke cna lagi.kalau tak study dulu tak la sampai ke kl hihi

Cik Itah@RRP said...

salam. mesti seronok kan :)

Knor said...

tgok dlm berita jer..seronok anak2 jalan2 ye..

Nurzakiah Hanum said...

tgk dalam news semalam cantik2

Rai Ourkizuna said...

bestnya..da start operasi ya..

nasa mulia said...

nanti balik kg, saya kena lalu sinilah...

Aisyah Az said...

semangat mak akak ajak gi open day. hehe.. n syamie comel sgt post pndang wall tu. one day nak pi jgk tgk klia2 ni.

acik idah said...

Wah.. happy nyer nampak budak2 tu... :D

Fuza Musa said...

wah memang modern stylo

ZazaMyMoon said...

ehh bestnya dpt baik bas kat landasan katerbang kak..
tp x kesempatan nak pegi smlm huhu

Farrah MF said...

Suka tgk gambar Ian dkt poster duty free tu :)

Anne Nurain said...

wahh best tu kak, dapat merasa peluang tour kat landasan.. hehe..
anne time balik sabah je la baru dapat pegi airport.. hehe

BUNDA a.k.a KN said...

Tengok dalam tv pun dah teruja apalagi dapat pergi kesana....seronok lah budak2 tu dapat pengalaman baru...bolih aplikasikan kat sekolah nanti...

Sally Samsaiman said...

Takde lucky draw tiket flight ke? Hahahaha ;)

Rinna said...

Menarik.. sempat lagi yer jln2 ke sana

Bulan Syurga Firdausi said...

best nye jalan2 hee

Yana Ujang said...

cantik eh klia 2?? kena cr aa flight pi memana thn dpn..boleh merasa boarding kt airport baru..hihi

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknyaa..dapat tengok KLIA 2 sebelum dia officially launch ..nampak macam sangat besar..tak sabar nak pergi nanti bile dah bukak betul..huhuhu

Mummydearie said...

Saya tak tahupun ada Pasar Karat kat Shah Alam. Kesiannya saya nih.

Wah, nampak seronoklah Open Day KLIA 2 ni. Tak sia-sia Msred tinggalkan katil, buku dan cerita korea :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ms red..

hihi..ingatkan betui2 nek kapal terbang td..

bestnya...

QasehnyaRania said...

tak berkesempatan nak pegi melawat kawasan

Sukma Haron said...

kalau rumah dekat sure singgah KLIA2

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno