April 30, 2014

HARAP ANAK TAK IKUT PERANGAI SAYA

Assalamualaikum....



Teringat zaman belajar, dari sekolah rendah sampai ke universiti penyakit malas buat kerja rumah tu tak pernah hilang. Nak-nak time kat U, pemalas betul nak siapkan projek dan assignment. Last minute baru nak buat. Masa banyak habis kat drama, games, shopping.



Tapi yang peliknya, time tengah tak ada apa nak buat pun pemalas juga nak buat homework. Lebih rela termenung panjang melayan rasa bosan daripada buat homework. Perangai.

Sekarang ini dah ada anak, sibuk pulak berdoa, janganlah anak-anak ikut perangai mama dia yang satu ini.





posted from Bloggeroid

24 comments:

Linda said...

Msred, saya suka buat homework tapi anak saya malas...huk huk

Sis Vee said...

selalunya bila anak buat perangai ... ni ikut perangai sapa la ni ... heheheee

Knor said...

sifat malas tu normal kut kan..akak pun malas juga..

Asha Lya said...

hahaha harap2 la ya sis mereka tak ikut

MaMa MuRsYiD said...

haha..kita serupa.. saya pon risau kalau2 anak ikut part2 yang tak elok tuh..haha.. tang anak nak yang elok2 jek kan..

adrianna syaz said...

Hehe..yaka anak2 leh ikut perangai kita..adoi..sya pun ada malas2 jgk ni.hehe

el said...

smlah kita hahaha
ms studi dulu mmg pemalas...
last minute baru buat
nak pi group discussion pun liat haha

Nurzakiah Hanum said...

menurun nie
haha

nasa mulia said...

sanggup x tidur malam nak siapkan assigment sebb last minute...tp kata buah pokok tu jatuh x jauh mana...hehehe

ecah khalili said...

sama la..harap2 anak2 tak ikut la perangai mummy dia ni..kadang last minit baru buat..tu pon buat dalam keadaan malas + terpaksa^^

Farah Waheda Wahid said...

kak iolss punya perangai pulak, suka buat kerja, assignment semua bagai time malam2 buta sampai 2-3 pagi, nampaknya macam dah mula nak menurun jer kat ash ni...

~Nor Arena~ said...

sama macam sy kak... tabiat pemalas sush nk bendung... xthu la kenapa... hope sgt anak2 xikut one day...

lepas kahwin nanti, 360 darjah hve to change... hehehe ^^,

Nanie said...

Anak KN yang no 2 ni... malas betul nak buat homework! Macam mama dulu2 jugak! hahaha

Petak Bunga said...

tambh sikit kat anak2..

ibu ni genius..malas pun genius tahu..

tak pyh belajr..bukan semua genius mcm ibu..

haha

Myra Jay said...

Hheeee, samalah kita :D

Amanda Suria said...

SA jenis malas nak buat kerja rumah..hehehehe...pasal tu x belajar tinggi2...pemalas...harap2 anak x ngikut perangai SA...

Ija Rased said...

moga mereka membesar dengan baik...amin

Affy Afiqah said...

kadnag2 ika pun terfikir, one fine day, bila dah ada anak, agaknya anak2 ikut perangai ika ke tidak..kalau yang baik tu alhamdulillah...kalau yang buruk? haaa sudahhhh ahahahaha

Cikgu Norazimah said...

hehe..semua mama sentiasa berdoa semoga anak tidak ikut perangai buruk si mama..ahaks~

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Insha Allah anak2 akan jadi anak yang baik :)

Akif Imtiyaz said...

Hehehe zaman blajar dulu Lya pon mmg ader sifat malas tu hehehe tp sejal anak2 sekolah Lya yg buat semua soalan2 untuk diaorg ... Jadidiaorg byk blajar ngan Umi dia la kat umah nie ...

Mummydearie said...

Hehehe. Yang tu saya tak mahu 'pacahkan rahsia' depan anak-anak. Nanti susah nak counter attack kalau kena serang dengan superheroes. Mereka ni geliga nak kenakan kita.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam Ms Red..

hihi.. cma dulu pon malas.. tp cik seri skrg ni rajin.. hrp tak menurun la perangai malas mak dia ni.. :p

QasehnyaRania said...

mudah mudahan tak ikut la kan

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno