March 31, 2014

PERCUTIAN SINGKAT TIBA-TIBA

Assalamualaikum.....

Petang hari Sabtu, sedang melepak di rumah, boyfriends tengok katun kat tv dan saya tengok K Drama kat ipad, mak saya call. 



Mak kat PD ni, dah ambil bilik kat Glory Beach Resort. Datang sekarang jugak. Katanya.

Sukati je mak ai order camtu. Boyfriend saya, Mr Hasben tak ada, so kenalah ajak my brother drag ke PD petang tu. Pukul 6pm baru gerak. 730 pm baru sampai. Alhamdulillah selamat sampai. Kalau adik saya yang drive memang kena panjang doa sebelum naik keretanya. Heheee....


Sampai, mandi, tengok tv. Internet lembap pulak kat sini. Ni yang nak majuk ngan Maxis ni. Adik saya runner gi pasar malam PD membeli juadah dinner.




Jangan ditanya aksi apa ini. Sukatilah wahai boyfriends ku. Nampak tak gigi Iffan. Baru patah tu.




Iman pun tak paham aksi abang-abangnya.




Get ready nak swimming. Semua tak mandi lagi. Mandi kat pool la kan. Hheee....



Hep Ian. Buat apa tu?




Sejuk katanya. Belum masuk pool dah sejuk?



Lepas swimming, mandi kat bilik, breakfast nasi lemak kecik bogel RM 1. Then sebelum balik mesti kena singgah playground. Dia orang tak tahu saya ni puteri lilin [eh puteri ke?] tak tahan panas.




With my mom. Garang tu mak cik tu. Hehee... Pas tu menurun kat anak dia.



Itu sajalah citer percutian tetiba selama sehari. 

22 comments:

Sally Samsaiman said...

muka ketat! hahaha...

:P

Fiza Rahman said...

Tu dia...bila mak bagi arahan...hehehe...

Dah lama tak ke PD.

babYpose said...

rezeki, surprise dari mak, hepi boyfrens.

HeNRieTTa JoSe said...

percutian stu hari pown xpe...asal anak anak enjoy kan...

munirah rahman said...

bestnya dapat bercuti bersama family..

acik idah said...

3 hero tu la yang paling seronok kan... :)

aizamia3 said...

walaupun percutian mengejut tapi anak2 apa dorang kisah.. janji dapat main.. hehehe..

Azlealee Bashir said...

seronoknya dapat bercuti bersama family..

Knor said...

rezeki tuh...dpt mak gini seronok sgt le...

laju jelah kan..rupa seiras mak..anak mak le ni..

:: idzwa :: said...

seronok nyer....

- said...

wahhh percutian mengejut ler nie..hehehe

QasehnyaRania said...

best nya mak msred order kan.
berdezup teruih smpai sana.hihi

Nad MamaZN said...

ada la jugk dr xde langsung kan kak
janji anak2 hepi :)

Cikgu Norazimah said...

CN pun khamis aritu pegi pd tanpa perancangan..best gak benda tak plan ni, enjoy je..hehe

ct kektus said...

comel iffan gigi tak de sebatang. hihii

Dhia Dirham said...

sukanya diaorang

RDZ Z said...

Ini yang dikatakan rezeki datang bergolek...sesekali best jugak..unplanned holiday..

Siti Hajar said...

Bestnya. Lama tak pergi becuti dengan famili ♥

Wafi Remli said...

surprise holiday,dulu biasa macam ni

MY@R said...

percutian yang menarik..dok lepak kt hotel je ka??heheh..ikhlas dari www.tepakku.com

Bitt (double IS) said...

anak yg pakai baju hijau tu picture last..muka dia macam afie geng bas sekolah :)

Mummydearie said...

Walaupun dikerahkan datang serta-merta ke PD, enjoyed jugalah percutian tak dirancang ni. Untung boyfriend bertiga ni dapat terjun tiruk kat kolam renang.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno