March 06, 2014

MOVIE REVIEW : 300 RISE OF AN EMPIRE

Assalamualaikum....

Sambungan dari entri ini. Baru sempat nak buat entri ini.

Dapat tiket wayang free sebab join contest. Tersangatlah senang contestnya, hanya perlu bagitahu nama pelakon untuk watak utama.

Sengaja join sebab Mr Hasben suka cerita perang epik macam ni. Saya tak adalah suka sangat. Plan nak pergi dengan Mr Hasben, last minute cancel pulak. Mr Hasben tak ada pulak. So, macam biasalah kalau isteri kena tinggal suami, adik-adiklah jadi mangsa kena temankan kakak tengok wayang.







Based on Frank Miller's latest graphic novel, Xerxes, and told in the breathtaking visual style of the blockbuster 300, this new chapter of the epic saga takes the action to a fresh battlefield—on the sea—as Greek general Themistokles (Sullivan Stapleton) attempts to unite all of Greece by leading the charge that will change the course of the war. 300: Rise of an Empire pits Themistokles against the massive invading Persian forces led by mortal-turned-god Xerxes (Rodrigo Santoro), and Artemesia (Eva Green), vengeful commander of the Persian navy.

Berdasarkan novel grafik terbaru dari Frank Miller, Xerxes,dipersembahkan dalam gaya visual yang menakjubkan dari blockbuster 300, bab baru saga epik ini membawa aksi peperangan baru - di laut -  General dari Greek, Themistokles (Sullivan Stapleton) berusaha untuk menyatukan semua empayar Greece, telah mengetuai usaha tersebut yang akan mengubah perjalanan perang. 300 :Rise of an Empire, Themistokles menghadapi serangan besar-besaran tentera Parsi dipimpin oleh manusia yang kini menjadi tuhan Xerxes (Rodrigo Santoro), dan Artemesia (Eva Green), komander tentera laut Parsi yang menyimpan dendam dengan orang Greek.

At cinema : 7 March 2014.



My thought :

Mula-mula memang biased lah. Sebab bukan dari genre cerita kesukaan saya. Tapi lama-lama ok pulak. Saya memang tak sukalah part pedang-pedang darah-darah bagai tu. Tapi saya suka tengok strategi perang dia orang. Lagi pun dia orang perang di laut. Tak semudah berperang di darat. 

Moral, perempuan dan dendam boleh meruntuhkan empayar.

Fav quotes : " I'd rather die on my feet than live on my knees. " kata Themistokles bila di suruh menyerah kalah oleh Artemesia.

Rate : ***/5



Thanks Mr Nuffnang




26 comments:

Asha Lya said...

owwhh dpt tiket free ehehe..seronok dah lama tak menonton

Miss Ika said...

ika sukA cerita epik. especially English epik
http://notamanjaku.blogspot.com/

Dzureen Darwis said...

Wah saya pun nak tiket free :)

Amir Khalis said...

wowow hahaha zaman ponteng sekolah dulu selalu tengok wayang :D

Lea Azleeya said...

huh.. bestnye... nk jugak.. hahaha.. selamat menonton msRCK.. :)

Anizz Annisa said...

laa.. dpt tiket free rupenye..heheh..

Nurzakiah Hanum said...

bestnya dapat tiket free

el said...

iols lama x pi tgk wayang
anak2 dok bising..mama bila nak tgk tv besar (wayang) hahaha
bestlah dpt tiket free

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya dapat tiket free.. farah ngn husband mmg minat cite epik.. best..nnti nak ajak husband p tgk la citer nie..

shasha yacob said...

ada juga nengok trailer cita nih kak, same here, saya pun suka quote " I'd rather die on my feet than live on my knees. " nih heheh

YaNg AyEsHa said...

tq for the review..nanti boleh layan citer ni..:-)

Kesuma Angsana said...

dari review cam best je citer ni !

wahida said...

saya dengan hubby suka citer2 mcm ni...mmg layan la...

Cik Puan Fadli said...

x minat sgt nak layan filem epik klu kat movie..tp klu tayang kat tv, gigih jeee tgk..hahahaha...

Miss Boo said...

untung lar dpt tiket free... mmg best ceta epik ne kn? minat jg tgk movie mcm ne...

Wafi Remli said...

Tahniah!

Rasp said...

the power of a lady huh...
don't play play aaaa....

i pun kureng skit citer2 pedang2 darah2 ni....
tapi kalo free or dibelanja...
boleh aja layannn hehehehehe...

Rinna said...

Rezeki tuh dpt tgk wayang free.. tapi tu laa tak dpt plak tgk ngan mr hubby yer.. lain kali laa kalau ada rezeki lagi.. :)

Nick Nashram said...

saya kalo pegi tengok wayang cite action je tengok..kalo tengok cite laen, tido la jawabnye..huhu

Ugy Apis said...

beshny dpt tiket free ^^

Dhia Dirham said...

kena tengok ni c:

munirah rahman said...

mesti best kan cerita ni?

Khalid Kyle said...

Bg saya movie ni termsuk dlm kategori ok utk ditengok, x boring dan x best sgt :)

Jom Terjah >> Muslim Niaga : Platform Dropship Produk Islamik


ZAR said...

Quote dia tu memang best, pasal ada juga guna dalam filem lain.

QasehnyaRania said...

wah syok le dpt tiket free.
syg la pulak ciksuami tak de ye msred

sy pon kurang suka citer perang, darah bagai ni.seriau.

Mummydearie said...

Oh, tiket free! Padanlah si Adik kena drag malam tu ya... Tapi takpa Adik pun dapat tengok wayang free kan.

Saya suka cerita epik ni tapi yang tak melalut panjang sangatlah.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno