March 04, 2014

IFFAN AJAK KE LEGOLAND

Assalamualaikum....

Last week singgah blog Cik Izwa kita. Dia cerita pasal Abang Syahmi yang berdoa lepas solat supaya jadi kaya sebab nak pergi Legoland. Sweet je, kelakar pun ada. Hhehee...

Samalah macam my 8 year olds Iffan yang ashik ajak pergi Legoland. Setiap minggu tanya, Mama, bila nak pergi Legoland? Asal weekend je tanya, mama kita nak gi Legoland ke? 

Sukati je kan. Ingat nak pergi Legoland tu murah? Nantilah anak-anakku. Kalau ada rezeki nanti pergilah. Kalau tak ada rezeki nak pergi, kita beli Lego je dah lah. Hheheee....

Sekarang ini dah kurang sikit tanya. Dah malas agaknya. Jawapan mama ashik, 'nanti lah dulu' je.





18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best kan

Sally Samsaiman said...

bawak tengok the lego movie jela..hahaha

Petak Bunga said...

cepatlah kaya..

leh sponsor sahabt handai sekali ni..

Farah Waheda Wahid said...

In Shaa Allah, ada rezeki Iffan tu nanti... budak2 memang senang tertarik dengan Legoland tu... he he he...

el said...

smlah ngan anak2 iols
dok bertya mama bila nak pi legoland
pas2 bila tiap2 kali suh diorg bersiap nak pi jalan2
"mama kita nak pi legoland ke"
adoiiiiiiiiii mulut iols ni dah berbuih kot dok ckp nanti2lah dulu
tp theyol budak2 mnlah tau
tp insyallah ada rezeki nti iols akan bw budak2 tu g legoland
mayb pas kuar hat kecik lam perut ni kot ekeke

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Sama la dgn anak farah.. asal nampak iklan legoland kat tv jer mesti menjerit2.. =D

acik idah said...

Anak2 idah jarang mintak nak kesana sini... ermm.. mungkin ibu dia garang kot... hehehe... tak pun asal dia minta jerr mesti ada syarat... so malas la kot dorang nak minta.. ;D

QasehnyaRania said...

in shaa Allah nanti mama iffan sekeluarga ye.smga dipermudahkan buat msred sekeluarga.aamiin

Asha Lya said...

ehehe mahalnya kos nak kesana..tak sampai2 lagi.

faizah muhammad said...

iye..bukan murah...sob3. Anak2 pandai kan..diorg kumpul kotak dutch lady or plastik chipsmore yg ada free for kids utk legoland. yg diorg x tau 'free for kids with adult puchased'. adoi!

Pha Is said...

bukan budak2 je.. yg orang tua2 ni pun teringin gak nk pergi.. hehehe

Sya Nadia said...

mujur Aniq kecik lg..kalau dia minta p legoland juga, kitorang bwk p zoo je..haha..boleh cmtu??

Fiza Rahman said...

Anak saya pon mcm tu gak. Asal tgk iklan legoland ajak gi sana. Klo tiket seploh hinggit blh lah gi. Ni tiket beratus2. Tunggu lah klo dpt bonus lebat atau dpt duit saham...hehehe...

Mummydearie said...

Suruhlah Iffan berdoa lepas solat juga. Mana tahu dapat beli lego, tengok Lego movie dan pergi Legoland juga. Semoga ada rezeki your boys nak pergi berlego-lego kat Legoland, ya!

~MommyAqilMedina~ said...

Sama jugak dengan Aqil aida..excited nak ajak pergi Legoland walau Legoland tu Daddy dah pangkah habis-habis sebab kata daddy baik pergi USS..hehehe

shasha yacob said...

adik saya juga peminat lego lego nih . kalau dia pegi legolan, alamat xnak balik ruma budak ih hehe

Zara Nurhaidah said...

Zara ngan suami dah pegii last year bulan 12..seronok ! ^^

mimie farid said...

hehe anak kecik lagi belum pandai cakap nak itu ini tapi ibu dia yang beriya nak ke legoland. Nak doa jadi kaya pergi Legoland jugaklah gitu. ekeke.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno