March 24, 2014

DIA ORANG SERONOKLAH

Assalamualaikum.....


Pagi ini tak perlu berkayuh macam biasa nak menyiapkan anak-anak ke sekolah. Santai sikit. Seronoklah budak-budak cuti sekolah seminggu. 


Dah siap belikan Iffan dan Ian activity books untuk dia oarang buat cuti sekolah ini. Tak ada buku yang berat, buku seronok-seronok je. Coloring dan sticker book untuk Ian dan buku cerita untuk Iffan. Biar masa dia orang terisi dengan aktiviti yang fun dan tak membebankan macam waktu sekolah, tapi tak nak dia orang leka sangat dengan tv dan ipad.

Dalam hati tertanya-tanya, kenapa jadual cuti office saya tak sama dengan jadual cuti sekolah? Bila nak sama?

17 comments:

Farah Waheda Wahid said...

ha ha ha, yang itu takkan pernah sama kak, melainkan kita sendiri yang ambil cuti secara rela...ihikss...

Nurzakiah Hanum said...

SYOK KAN CUTI SEK

Nur Inani said...

jadi cikgu lah baru sama dengan diorang.hiks :D

Siti Zara Nurhaidah said...

murid2 cuti skolah..yeah ! =)

Linda said...

haha...kan Msred...bila agaknya jadual cuti kita nak sama dengan cuti sekolah :p

ZazaMyMoon said...

Best kannn kalau sama kak..
I wish one day nnt they can standardisekan hehehe

:: idzwa :: said...

takkan sama la kot..uhuks..

Anizz Annisa said...

seronoknyee dieorg dpt cuti seminggu..heheh..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. so minggu ni tak rushing la kan. anak2 cuti sekolah. bestnya ~~~

Anne Nurain said...

seronok la budak2 sekolah kan dah cuti.. anne awl bulan april baru ada cuti.. hehe.. masa keja dulu pun selalu teringin nak cuti mcm cuti sekolah sbb cuti hari ahad je.. pegi keja pun tak semangat.. hehe..

faizah muhammad said...

lega mummy ye :)

Normi Nieza said...

seronok cuti sekolah..:)

Nurul said...

Betul tu, ms red... Minggu ni santai sikit sebab cuti sekolah.. tapi sbnrnya kejap je seminggu ni ^__^

ros_reeza said...

memang tak sama kan jadual kita.. hihi..

Mummydearie said...

Bila cuti sekolah ni, makpak yang excited lebih. Saya pun bangun pagi ni lega rasanya. Tak payah bersusah-payah berebut nak menyiapkan itu ini. Anak saya katanya nak buat homework sekolah hari ni, entahlah buat ke tidak. Kalau Mommynya takda, memang dia happy memanjang dengan aktiviti hariannya musim cuti ni. Main aje!

~MommyAqilMedina~ said...

Best kan diorang dah satrt cuti sekolah..mesti rileks je kat rumah..aida pon tak prepare pape untuk Aqil..siang bagi je lah dia main..dah malam baru revision sikit2..

QasehnyaRania said...

bila nak sama erkk?
bila ofis akak bertukar jadi sekolah la kot.hihi

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno