March 17, 2014

COLOR OF THE YEAR 2014

Assalamualaikum....


Sejak tahun 2000, Pantone Color Institute™ telah menetapkan satu Color of the Year untuk menyatakan warna apa yang sedang trending dalam Zeitgeist global. Satu warna yang sedang popular di seluruh dunia,  PANTONE Color of the Year mencerminkan apa yang orang cari, apa yang mereka merasakan mereka perlu yang warna boleh membantu untuk menjawab. Tidak semestinya warna hot fesyen masa kini, tetapi warna menyeberangi semua bidang reka bentuk yang merupakan ungkapan perasaan, sikap, di pihak pengguna.

Warna untuk 2014? Menawan, ajaib dan mempesonakan Radiant Orkid. Jemputan untuk inovasi, moden dan serba boleh Radiant Orchid menggalakkan kreativiti dan keaslian. Disemai dengan keharmonian Fuchsia, undertones ungu dan merah jambu, Radiant Orchid memberi inspirasi keyakinan dan undertones cerah yang berpunca kegembiraan, kasih sayang dan kesihatan.





Since 2000, the Pantone Color Institute™ has been designating a Color of the Year to express in color what is taking place in the global zeitgeist. A color that will resonate around the world, the PANTONE Color of the Year is a reflection of what people are looking for, what they feel they need that color can help to answer. Not necessarily the hot fashion color of the moment, but a color crossing all areas of design which is an expression of a mood, an attitude, on the part of the consumers.

The color for 2014?  The captivating, magical and enchanting Radiant Orchid. An invitation to innovation, modern and versatile Radiant Orchid encourages creativity and originality. Imbued with a harmony of fuchsia, purple and pink undertones, Radiant Orchid inspires confidence and its rosy undertones emanate great joy, love and health. 















17 comments:

Anizz Annisa said...

anis memang obses ngan warne purple..heheh...

~Nor Arena~ said...

heheheh... warna ina ni kak....cantikkan purple ni... rasa tenang je bila tengok...

kocix! said...

ni nak cari kaler untuk baju raye taun ni ke kak mis..eheh!

Cho Zila said...

memang mengancam warnatu.. nak beli untuk baju raya warnani ...

Asha Lya said...

lya suka gabungan warna biru & purple

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Dhia Dirham said...

cantik.. tapi sayang tak suka kaler pepel. ahaks!

sYiRa LoKMaN said...

terima kasih..terus tulis entry yg baik :)

MaMa MuRsYiD said...

wow sweet purple..

http://www.mamamursyid.blogspot.com/

Nurul said...

I like...
Purple-pink...
^__^

ain syafieqa said...

dulu turquoise, sekarang radiant orchird plak.cantiknye...terasa nak beli satu buat baju raya.hehe

shasha yacob said...

bestfriend saya pun suka kalerr, kira ungu la yerr kak hehr

Pha Is said...

cantik jugak kaler tu..

wafacw said...

puhhh... memang trend dan memang berpengaruh... anak pompuan saya semua benda nak kaler ni.. beg, kasut, baju, hiasan bilik waaaaaaaaaaaa... sampai saya pun terpengaruh juga sikit-sikit... :D

sal ya said...

i like blue n PURPLE.

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh color ni memang cun gileee..aida pon teringin nak pakai raya nanti..tapi hubby ku ber kulit gelap..kesian pulak kat dia nanti..huhuhu

Mummydearie said...

Wah, oklah kalau this is the color of the year 2014. Suka warna ni walaupun bukan warna pilihan. Eh, tapi banyak gak baju warna ni sebenarnya :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno