March 14, 2014

BREAKFAST UNTUK BOYFRIENDS

  Assalamualaikim.....





Alhamdulillah rumah dah ada air, tapi tak tahu bila nak tak ada air balik. Katanya dua hari ada dua hari tak ada. Bersedia sajalah. Sedap sikit mandi, tak adalah mandi setengah baldi air je. Heheee.....



Saja nak share bekal breakfast Iffan dan Ian. Selama ini Ian tak pernah bawa bekal sebab kindy memang sediakan breakfast. Tapi sebab takut tak ada air di kindy dan dia orang tak dapat sediakan breakfast, preparelah bekal Ian sekali. 

Menu : Roti cheese sosej, anggur dan puding. 

Hantar Iffan dan Ian sekolah dengan pesanan, " Mesti habiskan bekal tu. Sape tak habis siap kena cubit nanti." Hahaaa.... Pesanan ke paksaan.





I blog with BE Write

19 comments:

Arham Md Ali said...

Cakap pasal bekal, saya kat uni pun bawak bekal gi kuliah. Jimat duit ^_^

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, hehee bersabar banyak la takda air kan.. hehee maknya bagi arahan dalam paksaan tu. hihi. selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

Nurzakiah Hanum said...

MONING

ZazaMyMoon said...

mcm rumah sy haritu kak..
dua hari ada dua hari tak ada.. tp memanjang tak ada je ku tengok.. hahaha.

psst.. semalam baru perasan komen akak kat blog sy tnya umur saya berapa. umur iolls tahun ni 34thn :D

Fiza Rahman said...

Hri ni tak sempat nak buat bekal anak.

Asha Lya said...

lya pun hari2 bawa bekal pi keja..jimat :)

Anizz Annisa said...

wah bawak bekal.. sedap bekal tu..hik3.. sabar la kak ye.. nt tadah air lebih sikit.. :)

Azlealee Bashir said...

Singgah sini..tempat saya memang 2 hari ada,2 hari tak ada air sejak 2 Mac lagi..memang kena banyak sabar..

Adinda Baizura Mazlan said...

Pesanan ke paksaan.....
Scarynyerrrrrr

Shark Kay said...

simple tapi sodap...
isk..
kalau shark mmg anggur tu yg abis dulu.
heheh.
rugi ni kalau x abis

Hafiza AizZawa said...

simple je bekal tapi penuh khasiat.. >_<

Ija Rased said...

sy pun bawak bekal ke opis

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh kenyanglah Iffan and Iyyan makan roti sosej dengan buah anggur..aida selalu bagi biskut n sosej je..sebab buah Aqil tak berapa suka..huhuhu

Nurul said...

Kat rumah pun xde air lagi ni... huhu.. mmg mandi stgh baldi sorang, xleh lebih2...

shasha yacob said...

comeyy je bekal dorang hehe

sal ya said...

tadika anak2 sy tak sediakan makanan. mmg hari2 bekal. bgs jgk. nnt dah sekolah bg bekal je. tak pyh mkn kt kantin.

ain syafieqa said...

sedapnye bekal tu..rumah ain sehari tak de air lepas tu ada balik

Nadia Johari said...

untung iffan dan ian ade mak macam akk..hehe..pagi2 ade makanan..hehe

Mummydearie said...

Oh, takda air juga! Kawasan saya ni ikut suka bila nak ada, bila takda. Dah seminggu air macam biasa tetiba hari Sabtu lepas pulak tutup. Hari ni pun pagi dah takda. Nasib baik sempat mandi dan solat.

Anak saya pun tak suka berbekal ke sekolah tapi suka tanya apa yang Mommy boleh bekalkan. Bila kita nak buat, dia tak mahu bawa pulak!

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno