March 01, 2014

BOYFRIEND SAYA KENA MARAH DENGAN MAK

  Assalamualaikum.....

Weekend ni tak ada plan nak pergi mana-mana. Nak bersantai di rumah. Melayan novel yang baru beli kat Big Bad Wolf hari itu. Dan sambil layan drama korea baru, Cunning Single Lady. Tapi pagi ini nak kena pergi Tesco dulu, beli barang keperluan dan barang bukan keperluan ikut nafsu semata. Ngeheee.....

Masa kat rumah mak saya, si Ian sangatlah suka tekan loceng rumah banyak kali. Baaannyakkk kali.....



Dari dalam rumah mak saya jerit....

" Ian!!!! Lagi sekali Ian tekan loceng tu Wan roootaannn Ian."

Hamek Wan dah ngamuk. Heheee.... Ian boleh tergelak-gelak saja. Cucu kesayangan tu tau Wan dia tak rotan punya.

Dah bayak kali pesan dah kat boyfriend-boyfriend saya ni, jangan buat Wan marah. Kesian Wan dah tua. Dia orang tetap mantain nakal dengan Wan dia orang. 

Tapi yang pelik nya, mak saya tu ngan saya dan adik beradik dulu bukan main garang lagi, dengan cucu dia boleh lembut pulak. Tak aci betul!!




I blog with BE Write

22 comments:

amal said...

haha budaaaak2 kann , teringat amal dulu time kecik2 punn seronok n sukaa sangat main loceng sb kat rumah xd loceng hee

Shark Kay said...

heheh..
kan dh kena marah dgn wan.

.::: Princess MOMOY :::. said...

hahaha...comel sangat si Ian tu
kihkih...wan tu pukul2 manja jer..

Pha Is said...

x aci..? hahaha. perasaan ngan anak lain, ngan cucu lain.. (cakap macam dah ada cucu la plak.. hehe)

Farrah MF said...

Amboii bukan main excited Ian main loceng yea...

ZalinZalina said...

he he he...budak2 memang suka main tekan loceng...loceng kat rumah kak ina ni pun dah rosak sebab dulu anak2 suka main...tak kuasa dah nak betulkan..hikhik...

Cikgu Norazimah said...

ayah CN pun sama tau, dengan kitorang adik beradik kemain garang lagi, tapi dengan cucu memang kalah ! tak aci tul ! hehehe

Dhia Dirham said...

hihihi.... wan acah je tu.

tifa anvar said...

ms red, bukan wan Ian sahaja mmng ramai nenek dan atok lebih berlembut dngn cucu dr ank sendiri

Mar Mansor said...

cucu mesti rapat dengan nenek & atok dia..

Petak Bunga said...

Nk check loceng nya bunyi tak

Tuan Juhaida said...

Hihi mmg gitu.atuk nenek kalau ngan cucu mmg manjakan sangatkan.sayang betul hihi

Sis Vee said...

selalunya mmg begitu . nenek mmg syg kat cucu - cucunya ... heheheee

Cik Puan said...

hahaha...cik pon kalau g umah kawan cik memang fevret cik tekan lonceg banyak kali..kohkohkoh

Anizz Annisa said...

hehe.. arwah wan anis pon cmtu..marah je,, xsampai hati nk rotan pon..huhu

shasha yacob said...

kalua saya kecik macam budak ian nih , komfom saya pun main lonceng ruma tu hihi

ros_reeza said...

memang sayang cucu ni lain macam sikit kan.. untunglah cucu cucu sekalian :) hihihi

RDZ Z said...

Ha..ha..kesian dia..Salam hujung minggu Misred!!!

ain syafieqa said...

comel je tengok budak-budak ni.hehe..blog ini tersenarai dalam favourite bloggers Mawar Putih. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/03/favourite-bloggers.html

husna zahidi said...

hahaha.. comel betul..
agaknya wan pikir tu anak akak.. kalau anak dya mmgla dya grang.. kan setiap org ada cara mendidiknya tersendiri.. :)

Mummydearie said...

Memang tak boleh lawan nenek ngan cucu. Semua pun boleh. Kalau dengan anak-anak dulu bukan main garang lagi, ya tak? Samalah macam mak saya juga. Cucu buat apapun senyum aje, tak marah. Kalau kita dulu walau anak kesayangan sekalipun tetap kena cubit kat dada. Sakit tau!

mimie farid said...

memang trend kot bila ke cucu terus sayang takmo garang-garang lagi. Pelik dan ajaib kasih sayang itu mungkin. Tunggu kita jadi nenek baru paham gamaknya, ekekeke

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno