February 20, 2014

MACAMANA NAK HILANGKAN LINGKARAN GELAP BAWAH MATA

Assalamualaikum.....

Cara hidup kita sekarang ni yang membuatkan kita kurang tidur, kurang menjaga pemakanan menyebabkan kita senang dapat lingkaran hita, di bawah mata, atau dark circle under eye. 

dia sorang je yg cute kalau ada dark circle kat mata....


Ada banyak product di kaunter yang direka untuk mengatasi masalah ini. Tapi saya jenis yang lebih suka cuba cara natural tanpa chemical dahulu untuk menghilangkannya. Kalau tak berkesan juga baru saya cuba produk di pasaran.

Nak share sedikit tips untuk menghilangkan lingkaran gelap bawah mata yang senang dan murah. Review yang saya baca, semuanya membantu. 

Cuma semua tips ini tak semestinya sesuai dengan semua orang. Mungkin bila kita guna tips ini berkesan tapi orang lain guna tak berkesan dan sebaliknya ada yang kita guna berkesan tapi orang lain tak berkesan. Kena try and error mana yang sesuai dengan kita.


sumber : google







25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:)

diana said...

saya guna cara yang paling senang..tidur dengan cukup..heheh

syawalsimpsons said...

INFO YANG BAIK NI TAU

Cik Puan Fadli said...

tepek timun jee memalam...hehehehe...

shasha yacob said...

belum pernah merasa ligkaran gelap bawah mata lagi. tapi tunggu nnti dh masuk u memang kofom kena nih hihi

aizamia3 said...

itulah.. nak kena buat jugak ni.. nampak sangat lak lingkaran hitam bawah mata ni.. :(

Ayu azmir said...

macam macam cara kan... pilih je cara yang paling senang dan mudah

Asha Lya said...

kita memang ada alami masalah nie sis..mcm kekal suda tak blh nak hilang

Sis Vee said...

sis selalu guna timun . biarkan timun tu melekap kat mata sampai pagi ...

babYpose said...

Biasa letak greem tea bags

Sya Nadia said...

sy suka guna sudu tu..best sgt2..selesa je mata...tp skrg dah mls jd blik mata pnda tu...sabo aje la..kurang seri dah.. :(

Sya Nadia said...

sy suka guna sudu tu..best sgt2..selesa je mata...tp skrg dah mls jd blik mata pnda tu...sabo aje la..kurang seri dah.. :(

ain syafieqa said...

Bila banyak online,selalu jd dark circle tp gagal dgn petua.tepek sekejap nak cabut dah

Mas Zull said...

assalamualaikum msred.....banyak skg produk utk menghilangkn lingkaran hitam bawah mata ni tapi yg ori ni yg senang...:)

Farah Waheda Wahid said...

he he he, tiba2 teringat sesuatu... tak apa we share the same info, lagi share lagi banyak... *_^

Anizz Annisa said...

wah..bole cube nie.. :)

Unisa NicCa said...

bestnya kalo orang buat kan utk kite...hehehehe
kite baring je... malas enn..hehe

Eellee Nana said...

wah...boleh cuba ni
sebelum ni dk letak timun je..hehe

Lollipop Manis said...

spoon? ihikk. tak pernah tau pon.

sYiRa LoKMaN said...

tau tp malas nak buat..hehehe

amal said...

amal selalu buad yg timun tapi ad jugak org cko timun kekadang tak elok jugak utk mata sb diaa ad kuman ke cena entah nt takut masuk kt mata,

Nadya Dyana said...

Nice sharing^^

Wafi Remli said...

Nice tips

Sya Mimie said...

saya jrang buat semua ni.. yang penting saya cuba cover untuk cukup tido balik..

Hakim Zaini said...

haha ilustrasi kartun yang sgt comel.. muka dia tu.. tergelak saya. hahaha

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno