February 26, 2014

MACAMANA NAK HILANGKAN KULIT KERING DI SIKU DAN LUTUT

Assalamualaikum.....

Ramai diantara kita yang mengalami kulit kering di bahagaian siku dan lutu sampai kadang-kadang jadi hitam. Untuk menghilang atau mengurangkan kesan kulit kering di bahagian siku dan lutut, salah satu cara yang sanggat menbantu adalah dengan menggunakan jus lemon.




Belah lemon kepada dua bahagian, kemudian gososkkan pada bahagian siku atau lutut. Kemudian tinggalkan lemon tersebut di siku atau lutut selama 10 minit. Kemudian basuh. 

Simple kan? 

Tips ini boleh digunakan untuk mengurangkan kesan jeragat jugak. Untuk menghilangkan jeragat di muka, jangan gosok kuat sangat pulak. Lain pulak jadinya nanti, terutamanya yang kulit sensitif.


19 comments:

Farah Waheda Wahid said...

ok lemon selalunya letak dalam air suam jer...lepas ni boleh cuba walaupun kulit tak ada masalah...he he he...thanks kak for sharing...

Nurzakiah Hanum said...

oo bagus gak kan

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

nice tips utk diamalkan ,, terima kasih yer..

mselim3

Fiza Rahman said...

Thanks. Saya letak baby oil.

adzairdawati makdara said...

wahhh nak kena try tips ni nnt ;)

YaNg AyEsHa said...

kalau untuk tapak kaki boleh tak agaknye?hehe..macam tapak kaki merekah dan pecah2 ke..huhu

Petak Bunga said...

lemon mahal.
limau purut murh sikit

Rinna said...

Bagus tips nie.. TQ

Asha Lya said...

owwhh yaka plak sis..baru kita tau.nak d try la juga mcm nie

ct aman said...

bgus petua ni kak...kna g cr lemon....siku sye agk kering smpi gatal2 n mngulupas...dulu pakai lotion safi...x sesuai agknye...wangi sgt....skrang pkai vaseline...ok sikit...blh try ni....nice sharing n tq kak=)

Queen Teratai said...

guna je sabun JSD.. kihkihkih... jgn marah eh kak iza.. gurauan semata..

mia izzati said...

bagus gak info nihh...

~MommyAqilMedina~ said...

Wah senang dan ringkas..boleh dicuba nanti..hehee

Anizz Annisa said...

wah..mcm tau2 je sis nie yg anis tgh cri petua nie..hehe.. sgt2 membantu tips nie..thanx.. :)

Eza Boom Boom said...

wah boleh hilangkan jeragat jugak. kena try ni, sementara masih ada stok lemon kat rumah ni :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Thanks 4 sharing.. nnti nk try buat tgk..=D

shasha yacob said...

saya pn ada masalah macam nih, kat kaki, nnti nak try lah :) thanks atas info ye kak :)

Mummydearie said...

Mudah aje rupanya. Patutlah mencuba kalau semudah ini. Bukan apa, bila ada anak kecil ni selalunya memang tak menyempat aje. Anaklah yang jadi alasan padahal emaknya yang malas :)

mimie farid said...

ish. boleh try ni. hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno